Türk-İş: İşsizlikteki artış felakete dönüşüyor

Türk-İş, işsizlik oranının yüzde 20'nin üzerine çıkma eğiliminin, Türkiye'nin nasıl bir felakete sürüklendiğinin göstergesi olduğunu bildirdi.

Türk-İş: İşsizlikteki artış felakete dönüşüyor

Türkiye'nin en büyük işçi konferedasyonu Türk-İş, işsizliğin önümüzdeki aylarda daha da derinleşeceğinin anlaşıldığına dikkat çekti.


Türk-İş'ten yapılan açıklamada, "Bir yıllık toplam işsizlik oranının iş arama ümidini kaybedenlerle birlikte yüzde 20 sınırının üzerine çıkma eğilimi, Türkiye'nin nasıl bir felakete sürüklendiğinin göstergesidir" denildi.

"Her dört gençten birisi işsizdir ve bu oran artmaktadır. Türkiye geleceğini kaybetme tehlikesi ile karşı karşıyadır" denen Türk-İş açıklamasında, sadece lüks konut ve otomobil vergilerini düşürerek istenilen ölçüde istihdamın korunamayacağı kaydedildi.

Açıklamada, tarım dışı işsizlikteki artışın Türkiye'nin endüstri ve hizmetler sektöründe hızla küçülmeye başladığının yeni bir ifadesi olduğu belirtildi.

DİSK: İŞSİZLİK ZATEN YÜZDE 22'LERDE
İşsizliğin daha da artacağı görüşüne katılan DİSK Genel Sekreteri Tayfun Görgün de, mevsimsel işçiler dışarda tutulduğunda rakamın zaten yüzde 22'lerde olduğunu söyledi.

Ayda yaklaşık 50 bin yeni işsiz ortaya çıktığını belirten Görgün, tedbir paketlerinde işsizliğe çözüm için hâlâ somut bir öneri olmadığına dikkat çekti.

Sayfa Yükleniyor...