Türk-İş: Sokak ısınacak gibi gözüküyor

Toplu sözleşme görüşmelerinde yüzde 20 zam talep eden Türk-İş hükümete seslendi: Sokak ısınacak gibi gözüküyor. Bizim temennimiz üzüm yemek, bağcıyı dövmek değil.

Türk-İş: Sokak ısınacak gibi gözüküyor

Kamu işçileriyle ilgili toplu sözleşmelerde Türk-İş'in yüzde 20'lik zam talebine hükümet 'bütçe kaldırmaz' diyerek yanıt verdi.


Türk-İş Başkanı Mustafa Kumlu, pazarlığın süreceğini belirterek, "Sokak ısınacak gibi gözüküyor" dedi.

NTV'de soruları yanıtlayan Kumlu, hükümetin bu yıl için yüzde 3+3, 2010'da ise yüzde 2.5+2.5 zam teklif ettiğini hatırlattı.

Kumlu şunları söyledi: "Ocak 2009 ayında aldığımız maaşta Temmuz'dan sonra yüzde 5.5-6 civarında vergiden aleyhimize farklılık doğuyor. 100 lira alan yıl sonunda yüzde 5.5 eksik maaş alıyor. Bize önerilen yüzde 6 hiçbir kaybımızı karşılamıyor. Bir önceki yılın sonu itibariyle enflasyona bakılarak zam önerisinde bulunurdu. Oysa şimdi 2008 Mayıs'ı ve 2009 Mayısı'nı alarak yüzde 5.24 diyorlar. Enflasyon 2008 sonu itibarıyle yüzde 9-10 düzeyinde. Pazarlık devam edecek."

Sıkıntıların faturasının çalışanlara kesilmesinden yana olmadıklarını belirten Türk-İş Başkanı, "Hükümetten önerileri aldıktan sonra oturup değerlendireceğiz. Sokak ısınacak gibi gözüküyor. Bizim temennimiz üzüm yemek, bağcıyı dövmek değil. Ancak bizi de anlayışla karşılamalılar. Yüzde 20'yi biz geçmişteki kayıplara göre belirledik. Bu bir pazarlık meselesi" dedi.

Sayfa Yükleniyor...