'Türk malı otomobil markası yaratmanız zor'

Peugeot Türkiye Genel Müdürü Vieux, yerli marka için en az 10-11 model oluşturulması gerektiğini söyledi.

'Türk malı otomobil markası yaratmanız zor'

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın 'yerli otomobil üretelim' çağrısıyla başlayan tartışmalar sürerken Peugeot'dan 'Yerli otomobil markası yaratmanız zor' açıklaması geldi.

CNBC-e'ye konuşan Peugeot Türkiye Genel Müdürü Jean Pierre Vieux, "Türk otomotiv sektörü oldukça güçlü ve sektörü daha da geliştirmek için çalışmalıyız. Ancak bir Türk markası oluşturmak çok zorlu bir konu. Bir marka yaratmak için çok sayıda parça biraraya gelmeli. Oluşturulacak marka en az 10-11 araç modelini kapsamalı. Bu nedenle, yerli marka için gerekecek yatırım tutarları son derece yüksek olur. Ben Türkiye'yi çok iyi bir otomobil üretim merkezi olarak görüyorum" dedi.

Yerli marka için çok ciddi yatırımların gerektiğini söyleyen Vieux, Türkiye'yi daha çok stratejik bir üretim merkezi olarak tanımladı.

ELEKTRİKLİ ARAÇ SATMAK İSTİYORUZ
Vieux, hükümetin elektrikli araçta yüzde 3 ila 15 arasında değişen ÖTV kararının ardından Türkiye'deki ilk elektrikli aracı satmak istediklerini söyledi.

Vieux, "Vergi kolaylığı olmadan elektrikli araç satmak mümkün değil. Türkiye'de vergi kolaylığı açıklanmadan önce bu alana girmeyi düşünmüyorduk. Bizim için çok olumlu bir gelişme oldu" dedi.

HİBRİTTE DE KOLAYLIK BEKLİYORUZ
Türkiye'de elektrikli aracın Avrupa'daki fiyatına yakın olacağını söyleyen Peuğeot Türkiye Genel Müdürü, vergi kolaylığının hibrit araçlarda da atılmasını istedi.

Vıeux "Elektrikli araçlara vergi kolaylığı ile ilk adıom atılmış oldu. Vergi gelirlerinin Türkiye için çok önemli olduğunu anlıyoruz. Bu nedenle de hükümetin adım adım ilerleme niyetini anlayışla karşılıyoruz. Elektrikli araçların ardından hibritte de vergi kolaylığı bekliyoruz" dedi.

Sayfa Yükleniyor...