Türk şirketinden Türkmenistan'a dev yatırım

Türkmenistan'da faaliyet gösteren Türk şirketlerinden Polimeks İnşaat şirketi, 2 milyar dolara olimpiyat köyü yapacak.

Türk şirketinden Türkmenistan'a dev yatırım

Başkent Aşkabat'ta 150 hektarlık devesa alan üzerine inşa edilmesi planlanan Olimpiyat Köyü 3 etaptan oluşuyor.        

Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov, ülkede sporun geliştirilmesini öngören projenin inşaatına ilişkin kararnameyi onayladı. Buna göre, Türk şirketi ile Aşkabat Valiliği 1 milyar 970 milyon dolarlık anlaşma imzalayacak. Bu kararı değerlendiren Türkmen lider Berdimuhamedov, olimpiyat köyünün birinci etabına 1 milyar 970 milyon Dolar kaynak ayrılacağını ifade etti.        

Polimeks'in inşaata önümüzdeki ayda başlayacağı bildirilirken, projenin 2014 yılında teslim edilmesi öngörülüyor.

Türkmenistan'da Orta Asya'nın ilk ve tek olimpiyat köyünü 150 hektar alanda inşa edecek olan Türk şirketi Olimpiyat köyünde çeşitli spor dalları için modern tesisler, oteller, sporcular için konutlar ve restoran, ticaret merkezi dinlenme tesisler gibi sosyal amaçlı tesisler kuracak.        

Olimpiyat Köyünde, 10 bin kişilik kapalı buz pateni salonu dahil olimpiyatlara hazırlanan sporcular için 350 kişilik okul ve yurt, su sporları için 5 bin kişilik havuz, 3 bin kişilik tenis kortu, 5 bin kişilik kapalı bisiklet pisti ve diğer spor dalları için kompleks tesisler inşa edilecek.

Olimpiyat köyü projesi çerçevesinde, mevcut 33 bin kapasiteli Olimpiyat stadyumu da onarılarak, kapasitesinin 60 bine çıkartılması öngörülüyor.        

Olimpiyat köyü projesinin aşama-aşama tamamlanacağı açıklandı.

Sayfa Yükleniyor...