Türk müteahhitler Bahreyn'de "dev bir şehir" inşa edecek

Türkiye-Bahreyn İş Konseyi Başkanı Barman, Türk müteahhitler, Bahreyn'de "dev bir şehir" inşa etmeye hazırlandığını söyledi. Proje kapsamında her biri en az 200 metrekare olan 20 bin konut yapılacak.

Türk müteahhitler Bahreyn'de "dev bir şehir" inşa edecek

Türk müteahhitler, Bahreyn'de "dev bir şehir" inşa edecek.

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye-Bahreyn İş Konseyi Başkanı Muhammet Uğurcan Barman, DEİK'in başlattığı "Yatırım ve Yatırımcıyı Bilgilendirme Seferi" kapsamında 15 kişilik iş heyetiyle Bahreyn'i ziyaret ettiklerini, bu ülkede 50'ye yakın üst düzey yatırımcı ve yönetici ile görüştüklerini anlattı.

Barman, Bahreyn İskan Bakanı Basim Bin Yakup El Hamer ile gerçekleştirdikleri görüşmede Türk müteahhitler için bir müjde de aldıklarını duyurdu.

Bahreyn İskan Bakanı El Hamer ile yapılan görüşmede, 20 bin konut için müjde aldıklarını belirten Barman, şöyle devam etti:

"Görüşmede bir süredir olmasını beklediğimiz gelişmenin, Türk firmalarının üstlenmesini istediğimiz 20 bin konutun müjdesini aldık. DEİK Türkiye-Bahreyn İş Konseyi olarak, konutların inşası sürecinde tarafların Türk firmaları ile görüşmelerinde öncü olacağız."

20 BİN KONUT YAPILACAK

Türkiye'nin konut ve inşaatta dünyaya örnek dev projeler gerçekleştirdiğini kaydeden Barman, "Bahreyn'de Türk müteahhitlerimizin inşa edeceği bu 20 bin konutun tümü en az 200 metrekarelik dairelerden oluşacak. Bu projeyi 2+1 yoğunluklu inşaat süreçlerimize oranlarsak, 40 bin konutluk bir şehrin inşaatı anlamına geliyor. Bu doğrultuda 'Türk müteahhitlerimiz Bahreyn'e dev bir şehir inşa edecek' diyebiliriz." şeklinde konuştu.

Sayfa Yükleniyor...