Türk Telekom Arena için metro hazır

Metrodan inen bir kişi, bir kat aşağıya inip, tünellerin içinden geçerek, rahatlıkla stada ulaşabilecek. Saatte 25 bin yolcu taşınacak.

Türk Telekom Arena için metro hazır

İBB Meclisi Başkan Vekili Gümüşdağ, Galatasaray'ın ligin ikinci yarısında maçlarını yapacağı Türk Telekom Arena'nın açılışından 10 gün önce metro hizmetini başlattıklarını söyledi.


Göksel Gümüşdağ, stat projesi gündeme geldiğinde, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın talimatıyla Seyrantepe istasyonunun çalışmalarına başlandığını belirterek, ''Türk Telekom Arena'nın 15 Ocakta açılmasından 10 gün önce metro hizmetini başlatmış oluyoruz'' dedi.
       
SAATTE 25 BİN YOLCU TAŞINACAK
Otoban yolunun 7 metre altından 150 metre uzunluğunda üç ayrı tünel bağlantısının oluşturulduğunu söyleyen Gümüşdağ, şöyle konuştu:

''Metrodan inen bir kişi, bir kat aşağıya inip, tünellerin içinden geçerek, rahatlıkla stada ulaşabilecek. Stadın yanı sıra bir de temeli 15 Ocakta Başbakan'ımız tarafından atılacak hastane projesi var. Hastane açıldığında, tünellerin biri hastane için hizmet verecek. Buradan 5,5 dakika arayla Taksim'e seferler uygulanacak. Özellikle maç günlerinde burada bir yoğunluk olacak. 60 dakikada 25 bin yolcu taşımayı hedefliyoruz.''       

127 milyon Euro'ya mal olan kompleksin içerisinde, ayrıca 144 vagonluk parklama ve bakım alanlarının bulunuyor.

2004 yılından bu yana metro alanında yapılan harcama tutarı ise 5,5 milyar dolar.

Sayfa Yükleniyor...