Türk Telekom'dan Globul'a teklif

Yunan OTE'nin Bulgaristan birimi Globul için Türk Telekom ve Deutsche Telekom teklif verdi.

Türk Telekom'dan Globul'a teklif

Yunanistan merkezli telekom operatörü OTE'nin, 700 milyon Euro üzerinden değer bulması beklenen Bulgaristan'daki birimi Globul için en az iki teklif aldığı belirtilirken, konuya yakın kaynaklar OTE'nin satışa karar vermeden önce tekliflerin iyileştirilmesini isteyeceğini söylediler.

Türk Telekom dün Globul için bağlayıcı teklif verdiğini açıklamıştı.

Konuya yakın bir kaynak OTE'de yüzde 40 hissesi bulunan Deutsche Telekom'un da teklif verdiğini söylerken, Deutsche konuyla ilgili açıklama yapmadı.

Satışa daha önce ilgi gösteren Norveçli Telenor da teklif verip vermediği konusunda açıklama yapmayı reddetti.

OTE, 2014 yılının başında vadesi gelen 1.6 milyar Euro'luk borcunu refinanse etmek için Bulgaristan'ın ikinci büyük operatörü olan Globul'u satışa çıkarmış ve son teklif verme tarihi olarak Çarşamba gününü belirlemişti.

Bir başka kaynak, satışa ilgi duyan Turkcell'in Çarşamba günü itibariyle bir teklif vermediğini söyledi.

Globul'da satış süreci pazarlıklar yoluyla yapılırken, son teklif verme tarihleri katı olarak belirlenmiyor, teklifler ileri tarihlerde de sunulabiliyor ancak aynı kaynak, Turkcell yönetiminin konuyla ilgili bir karar almadığını ve şu aşamada bir teklif vermesinin olası görünmediğini söyledi.

Turkcell'in ortakları Çukurova Holding, TeliaSonera ve Altimo arasında Turkcell'in kontrolüne ilişkin dava süreçleri bulunuyor.

Satış süreciyle doğrudan ilişkili bir kaynak, talipli şirketlerin gelecek hafta tekliflerin iyileştirmeleri için davet edileceklerini ve nihai fiyata göre OTE'nin satışı gerçekleştirip gerçekleştirmeyeceğine karar vereceğini söyledi.

OTE CEO'su Michael Tsamaz Mart ayında yaptığı açıklamada, tahvil ihracı yoluyla 700 milyon Euro sağlayan ve uydu birimi Hellas SAT'ı 208 milyon euroya satan şirketin, Globul'un satış sürecinden vazgeçebileceğini söylemişti.

Globul, Bulgaristan'da Telekom Austria Mobiltel ve Vivacom ile rekabet ediyor.

Sayfa Yükleniyor...