Turkcell davasında 'faiz' belirsizliği

Çukurova yüzde 13.8 Turkcell hissesini almak için ödenecek tutarda faizin Libor+yüzde 1 olmasını, Altimo temerrüt faizi işletilmesini istiyor.

Turkcell davasında 'faiz' belirsizliği

Turkcell'in yüzde 13.8 hissesinin sahipliğine ilişkin Çukurova Grubu ve Rus Altimo (Alfa Grubu) arasındaki davanın İngiltere yüksek mahkemesi Privy Council'deki bugünkü oturumu sonrası mahkeme, Turkcell hisselerinin Çukurova tarafından alınma şartlarına dair bir açıklama yapmadı ve tarafları dinledi.

Privy Council'in internet üzerinden canlı yayınlanan oturumunda Çukurova grubunun ve Altimo'nun avukatları söz aldılar.

Çukurova Grubu'nun avukatı, Çukurova'nın Altimo'ya olan 1.35 milyar dolarlık ana para borcunun üzerine işletilmesi gereken faiz oranının ABD Libor+yüzde 1 olduğunu belirtti.

Altimo'nun avukatı ise faiz oranının temerrüt faizi olarak hesaplanması gerektiğini belirterek, "Faiz en az Libor+yüzde 8 olmalı" dedi.

Altimo ve Çukurova arasında borcun hangi tarihten itibaren temerrüde düştüğüne ilişkin de görüş ayrılıkları bulunuyor. Mahkeme heyeti Cuma gününe kadar taraflardan ek bilgi sağlamalarını istedi.

Mahkeme 30 Ocak tarihindeki kararında hisselerini geri alma fırsatı verecek hükmü belirlemek için yeterli bilgiye sahip olmadığını, bu nedenle taraflardan daha fazla bilgi istediğini, daha sonra bir karar daha alacağını açıklamıştı.

Sayfa Yükleniyor...