Turkcell ikinci çeyrekte gelir rekoru kırdı

Turkcell yılın ikinci çeyreğinde 422 milyon lira net kâr elde etti ve ikinci çeyrek bazında gelir rekoru kırdı. Genel Müdür Ciliv, abone sayısındaki azalmaya karşın faturalı abone sayısında artış olduğunu belirtti.

Turkcell ikinci çeyrekte gelir rekoru kırdı

Turkcell'in 2010 yılı ikinci çeyreğinin finansal ve operasyonel performansının değerlendirildiği basın toplantısında verilen bilgiye göre, Turkcell Grup gelirleri Turkcell Türkiye'nin mobil data gelirlerindeki yüzde 79 oranındaki büyüme ve grup şirketlerinin yüzde 34 oranında artan katkısıyla 2010'un ikinci çeyreğinde 2009'un aynı dönemine göre yüzde 1,7 artarak 2,24 milyar lira olarak gerçekleşti. Turkcell bu rakamla birlikte tarihinin en yüksek ikinci çeyrek gelirine ulaştı.

Şirketin ikinci çeyrekteki net kârı ise 422 milyon lira olarak gerçekleşti. Geçen yılın aynı döneminde net kar 389 milyon lira olmuştu.

Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, "Penetrasyon oranı yüzde 84'e geriledi, bunun sene sonuna kadar devamını, sonrasında yükselmesini bekliyoruz. Abone sayısında az düşüş var ama faturalı abone sayısı 450 bin arttı" dedi.

Ciliv şunları söyledi: "Ukrayna'da bu yıl çift haneli FAVÖK marjı bekliyoruz. Yurtdışı iştiraklerin ve Superonline'nın büyümesini devam ettireceğini öngörüyoruz. Yurtdışındaki fırsatları değerlendiriyoruz ancak şirket alırken dikkatli olmamız gerektiğini düşünüyoruz."

Sayfa Yükleniyor...