Turkcell'de yönetim sorunları aşılamadı

Turkcell'den yapılan açıklamada, Genel Kurul'da kritik gündem maddelerinin kabul edilmediği belirtildi. Turkcell Yönetim Kurulu Üyesi Alexey Khudyakov, olağanüstü genel kurul beklediğini açıkladı.

Turkcell'de yönetim sorunları aşılamadı

Turkcell'de yönetim sorunları henüz aşılmış değil.

Bugün şirketten yapılan açıklamada, dün toplanan Mali Genel Kurul'da kritik gündem maddelerinin kabul edilmediği belirtildi.

Denetim Kurulu seçiminin yapılamaması sonucu, yüzde 75'lik kâr dağıtımı teklifi ve 2010 yılı bilanço kâr/zarar hesabı da onaylanamadı.

Dün düzenlenen Turkcell Genel Kurulu'nda, yabancı ortaklar Rus Altimo ve İsveçli TeliaSonera, Yönetim Kurulu Başkanı ve kurulun bağımsız üyesi Colin Williams'ın görevden azledilmesini ve yeni Yönetim Kurulu Başkanı seçimini gündeme ekletmek istedi. Ancak kurulda Divan Başkanı seçilen Williams, bu tekliflerin oylanmasını dahi kabul etmedi.

Uzmanlar, ortaklar arasındaki çekişmenin şirkete zarar verdiğini ve bunun da küçük yatırımcıyı olumsuz etkilediğini vurguluyor ve yatırımcıların konuyu yargıya taşıyabileceklerini belirtiyor.

CNBC-e'ye konuşan Turkcell Yönetim Kurulu Üyesi Alexey Khudyakov, "Turkcell Holding temsilcisi olmama Çukurova tarafı itiraz etti, TeliaSonera'nın Yönetim Kurulu Başkanı değişikliği teklifi de gündeme alınmayınca çekimser kalmayı uygun buldum. Azınlık hissedarlarının ek bir gündem maddesi ekleme talebinin eklenmesi talebinin kanunsuz bir biçimde reddedildiğini ve büyük bir haksızlığın ortaya çıktığını düşünüyorum.Yeniden olağanüstü genel kurul yapılmasını bekliyorum" dedi.

Altimo Başkan Yardımcısı Mustafa Kıral da en erken zamanda genel kurul toplanması gerektiğini ifade etti ve "Dün doğan sonuçtan çok rahatsızız, uzun süreli yatırımcıyız, hisseyi satıp çıkmamız söz konusu değil" diye konuştu.

Sayfa Yükleniyor...