Turkcell'in iki hissedarına dava

Rus milyarder Usmanov, TeliaSonera ve Altimo anlaşmasının bozulması için başvurdu.

Turkcell'in iki hissedarına dava

Rus milyarder Alisher Usmanov, Turkcell'in hissedarlarından TeliaSonera ile Altimo arasında yapılmış olan ve ülkenin üçüncü büyük mobil telefon operatörü MegaFon'da bulunan varlıklarının birleştirilmesini konu alan anlaşmanın bozulması için dava başvurusunda bulundu.

Moskova tahkim mahkemesinin internet sayfasında yer alan habere göre, anlaşmanın feshini isteyen dava Usmanov'un Telekominvest şirketi tarafından TeliaSonera ile Alfa Group'un birimi Altimo'ya karşı açıldı.

TeliaSonera ve Altimo uzun süren hukuki anlaşmazlığın ardından geçen yıl MegaFon ve Turkcell'deki paylarını birleştirmek için anlaşmışlar ve Usmanov'a da elindeki payları anlaşmaya dahil etmesi için çağrıda bulunmuşlardı.

Usmanov ise çağrıyı reddetmiş ve birleşmenin MegaFon yararına olmadığını söylemişti. Altimo konu hakkında bir açıklamada bulunmadı. Altimo'nun MegaFon'da yüzde 25.1, TeliaSonera'nın ise yüzde 43.8 payı bulunuyor.

KAP'ta yer alan verilere göre TeliaSonera Turkcell'de doğrudan ve dolaylı yüzde 37.1, Altimo ise dolaylı yoldan Turkcell'de yüzde 13.2 paya sahip.

Sayfa Yükleniyor...