Türkiye ile ABD'nin İran farkı!

Enerji Bakanı Taner Yıldız ile ABD’nin Ankara Büyükelçisi James Jeffrey’in buluşmasında, Türkiye’deki nükleer santral projeleri ve Nabucco konuşuldu. Nabucco’da İran’ın olup olmayacağı konusunda ise farklı görüşler ortaya kondu.

Türkiye ile ABD'nin İran farkı!

Amerika Birleşik Devletleri’nin Ankara Büyükelçisi James Jeffrey, Enerji Bakanı Taner Yıldız ile görüştü.

Jeffrey daha fazla ihale açılması durumunda Amerikan şirketlerinin Türkiye'deki nükleer santral projelerine ilgi göstereceğini ve Amerikan hükümetinin de buna destek vereceğini söyledi.

Görüşmenin ardından soruları yanıtlayan Büyükelçi Jeffrey, İran'ın nükleer programından kaynaklanan sorun devam ettikçe İran ile enerji işbirliğine sıcak bakmadıklarını söyledi. Jeffrey, "Nabucco için hangi ülkeler tedarikçi olabilir?" sorusuna "Azerbaycan, Türkmenistan ve Irak" yanıtını verdi.

Enerji bakanı Taner Yıldız ise, İran'ı da Nabucco için olası gaz tedarikçileri arasında sayarak bu konudaki farklı görüşü ortaya koydu.

Azerbaycan ile Şahdeniz 1 ve 2 hattı ile ilgili pazarlıklarda sonuç alınamamasının teknik değil siyasi nedenlerden kaynaklandığı mesajını veren Enerji Bakanı Yıldız, "Biz makul teklifi yaptık. Eğer Azerbaycan makul teklif noktasına gelmiyorsa bu teknik nedenlerden dolayı değil, farklı siyasi bir argüman varsa o benim konum dışında" diye konuştu.

Sayfa Yükleniyor...