Türkiye ile Gürcistan'dan elektrik imzası

Türkiye ile Gürcistan arasında 140 milyon dolara mal olacak, Borçka-Ahızka elektrik iletim hattı yapımına ilişkin anlaşma imzalandı.

Türkiye ile Gürcistan'dan elektrik imzası

Türkiye ile Gürcistan arasında 140 milyon dolara mal olacak, 155 kilometre uzunluğunda Borçka-Ahızka elektrik iletim hattı yapımına ilişkin anlaşma Ankara'da imzalandı.

Enerji Bakanı Taner Yıldız, imza töreninden sonra yaptığı açıklamada, hattın 130 km'lik bölümünün Türkiye, 25 km'lik bölümünün de Gürcistan'da bulunacağını belirterek, kapasitenin ise 1,000 Megawatt düzeyinde olacağını kaydetti.

Hattın iki yönde de çalışabileceğini ve ülkelerin kendi topraklarında yapılacak olan bölümden sorumlu olacağını kaydeden Yıldız, "Bu hat, Gürcistan ile doğalgaz ve petrol gibi barış hattı olacak" şeklinde konuştu. Yıldız, hattın yapımının 2012 yılında tamamlanmasının öngörüldüğünü ifade etti.

Toplantıda gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Yıldız, şartların oluşması durumunda İran'ın Nabucco'ya doğalgaz verebileceğini belirterek, basında bugün yer aldığı gibi özel bir şirketin İran'dan gaz getirmek için herhangi bir başvuruda bulunmadığını vurguladı.

"İran'dan doğalgaz getirmek ve bunu satmak isteyen özel sektörden bir şirket bakanlığımıza başvurursa bunu değerlendiririz" diyen Yıldız, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'nın mutabakat zaptı imzaladığı İran ile şu aşamada anlaşmayı sonuçlandırmak için bir görüşmenin programlanmadığını kaydetti.

Sayfa Yükleniyor...