Türkiye kırmızı et üretiminde Avrupa'da dördüncü

Türkiye geçen yıl toplam kırmızı et üretiminde Avrupa Birliği (AB) ülkeleri arasında dördüncü oldu.

Türkiye kırmızı et üretiminde Avrupa'da dördüncü

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, toplam kırmızı et üretiminde Fransa, AB ülkeleri arasında 2015'te en çok büyükbaş hayvan sayısına sahip ülke olma özelliğinin yanı sıra, yaklaşık 1 milyon 572 bin ton ile toplam kırmızı et üretiminde de başı çekti.

Türkiye 1 milyon 149 bin ton ile Fransa, İngiltere ve Almanya’dan sonra gelen dördüncü ülke oldu, toplam kırmızı et üretimi kapsamında büyükten küçüğe sıralandığında Türkiye’yi sırasıyla İtalya, İspanya, İrlanda takip etti.

Fransa, AB ülkeleri içinde büyükbaş hayvan eti üretiminde de 1 milyon 467 bin ton ile ilk sırayı alırken, bu ülkeyi 1 milyon 136 bin ton ile Almanya, 1 milyon 15 bin ton ile Türkiye izledi. Belçika ise 268 bin ton üretimi ile 10'uncu sıraya yerleşti.

Sayfa Yükleniyor...