Türkiye semalarında bulut hizmeti: Cloudturk

Cloudturk, Anadolu Grubu bünyesinde bulunan Anadolu Bilişim Hizmetleri (ABH) ve HP ile birlikte Türkiye’nin en büyük sunucu altyapı hizmetini (IaaS) gerçekleştirdi.

Türkiye semalarında bulut hizmeti: Cloudturk

Türkiye’nin gerçek sunucu altyapı hizmeti (IaaS) sağlayıcısı Cloudturk, düzenlediği basın toplantısında Türkiye’deki en büyük IaaS (sunucu altyapı hizmet sağlayıcılığı) yatırımını gerçekleştirdiğini duyurdu.

Türkiye’nin bulut için üretilmiş ilk ve tek veri merkezi olan ABH Veri Merkezi’nde faaliyete geçen Cloudturk’ün verdiği sunucu altyapı hizmeti, ISO 9001, 20001 ve 27001 sertifikalarına sahip olan ve Türkiye’de Tier 3 sertifikası seviyesinde bulunan sayılı veri merkezlerinden birinde bulunuyor.

Güvenlik tarafında ise Türkiye’de Cloud Security Alliance taslak yönetmeliklerine uygun tek bulut sağlayıcısı olan veri merkezinin yatırım bedelinin 10 milyon dolar seviyesinde olduğu belirtiliyor.

Bulut teknolojisi, düşük maliyetli, esnek, ölçeklenebilir, öngörülebilir ve şeffaf bir uygulama. Bu avantajlarıyla yazılımların tüm kontrolü kurumların kendisinde bulunuyor.

Sayfa Yükleniyor...