Türkiye'de cep telefonu üretecek

Turkcell Genel Müdürü Ciliv, önümüzdeki dönemde bazı cep telefonu modellerinin Türkiye'de üretimini planladıklarını açıkladı.

Türkiye'de cep telefonu üretecek

Turkcell'in 2012 rakamlarının açıklanmasının ardından müdürleriyle buluşan Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv soruları yanıtladı.

Ciliv, BTK Başkanı Tayfun Acarer'in '4G olduğunda Türkiye cep telefonu ihracatçısı konumuna geçecek' açıklamalarının sorulması üzerine Türkiye'de cep telefonu üretimi planladıklarını söyledi.

Ciliv, 'Bizim T10,T11,T20 gibi kendi marka cep telefonlarımızı var Çin'de üretilen. Önümüzdeki dönem bunların Türkiye'de üretimini planlıyoruz" dedi.

2012 KÂRI 2.1 MİLYAR DOLAR
Bu arada Turkcell 2012 yılına ait rakamları açıkladı. Buna göre Turkcell, 2012 yılı dördüncü çeyrek bilançosunda net kârını 2011'in aynı dönemine göre yüzde 38 artırarak 460,3 milyon liraya yükseltti. Şirketin 2012'nin tamamındaki net kârı da 2.1 milyar lira olarak gerçekleşti.

TURKCELL'E TAZMİNAT DAVASI
Öte yandan Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), yüzde 50 hissedar olduğu A-Tel Pazarlama'da zarara uğradığı gerekçesiyle, diğer hissedar Turkcell aleyhine 131.9 milyon lira tutarındaki zarar ve yasal faizi için tazminat davası açtı.

HABERİN DEVAMI CNBCE.COM 'DA

Sayfa Yükleniyor...