Türkiye'de en çok Gürcü ve Çinli çalışan var

Çalışmak için ülkemizi seçen yabancı işçilerin sayısı her geçen gün artıyor. Çalışma Bakanlığı verilerine göre, 360 Yunanlı, 700 Amerikalı, 820 Alman çalışan var. Türkiye'de en fazla çalışan yabancılar ise Gürcistanlılar. Onları Çinliler ve Ukraynalılar takip ediyor.

Türkiye'de en çok Gürcü ve Çinli çalışan var

Türkiye, yabancı işçiler için cazibe merkezi oldu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı verilerine göre; Türkiye'de çalışan kayıtlı yabancı sayısı 30 bini geçti.

EN ÇOK GÜRCÜ VE ÇİNLİ ÇALIŞAN VAR
Yabancı çalışan sayısında Gürcistan lider. Türkiye'de yaklaşık 6000 Gürcü çalışıyor. Gürcistanlıları, Çinli ve Ukraynalılar takip ediyor.

Yabancı işçiler ağırlıklı olarak Türk Cumhuriyetleri'den geliyor. Yabancı çalışanların bir kısmı yönetici ve idari çalışan olsa da, büyük kısmı işçi olarak çalışıyor. Ancak bunlar kayıtlı rakamlar.

Türkiye'de kayıtdışı olarak çalışan yabancıların sayısının ise bir milyona yakın olduğu tahmin ediliyor.

Çalışma izni olmadan çalışan yabancılara 731 lira, çalışma izni olmayan işçi çalıştıranlara da 7 bin 325 lira para cezası kesiliyor.

Kayıt dışı ile mücadele eden yetkililer 2013'ün ilk 10 ayında izinsiz işçi çalıştıranlara  24 milyon lira para cezası kesti.

Sayfa Yükleniyor...