Türkiye'de üretip Avrupa'ya açılacak

Türkiye'de faaliyet gösteren İranlı uluslararası kozmetik devi Golrang Industrial Group Başkanı Fazlı, "Türkiye’de üretilen ürünlerimizi şimdilik komşulardan Ermenistan ve Irak’a satıyoruz. Yakın dönem hedeflerimiz arasında öncelikle Avrupa’ya sonra da Kuzey Amerika’ya açılmak yer alıyor" dedi.

Geçtiğimiz yıl AVE markalı kişisel bakım ve Home Plus markalı ev temizlik ürünleriyle raflarda yerini alan Arian Kimya, Türk pazarındaki büyümesini sürdürüyor.

İran merkezli uluslararası kozmetik devi Golrang Industrial Group Başkanı Dr. Mehdi Fazlı, Türk pazarına girişlerini, Türk pazarındaki hedeflerini, Türkiye’de yapacakları gelecek dönem yatırımlarını medya ile paylaştı.

Golrang Industrial Group'un, İran’daki en büyük 10 şirketten biri olduğunu belirten Fazlı şunları söyledi: "Uluslararası piyasalara girmeye karar verdik ve ürünlerimizi diğer bölge ülkelerine ihraç etmeye başladık. Şu anda Ortadoğu’da 20’den fazla ülkeye ihracat yapmaktayız. Bizim için bir sonraki adım doğrudan yabancı yatırım işine girmekti. Bu yüzden İran dışında fabrikalar kurduk.

Türkiye pazarı için iki yıl ön hazırlıktan sonra, yüksek potansiyel ve güç barındıran bu dinamik ülkeye girmeye karar verdik. 2011 yılı için Türkiye ciro hedefimiz 30 milyon Türk Lirası.

Türkiye pazarı, İran pazarına çok benziyor. Mesela Türkiye ile nüfusumuz neredeyse eşit. Geniş coğrafyasının yanı sıra komşu ülke olması itibarı ile de Türkiye, bizim iş ilişkilerimizi yaygınlaştırmak için iyi bir hedef.

2008 yılında ARIAN KİMYA şirketimizi kurduk ve bu pazarda bazı yeni ürünlerimizi test etmeye başladık. Bu şekilde adım adım işimizi büyütüyoruz.

İki yılda kurduğumuz ekibimiz ve doğal olarak gelişen ilişkiler zinciri sayesinde Türkiye çapında 4000’den fazla satış noktasına ulaşmış bulunuyoruz.

Türkiye pazarında önümüzdeki yıllarda hangi farklı alanlara gireceğimizi Türk pazarı belirleyecek.

Türkiye’de üretilen ürünlerimizi şimdilik komşulardan Ermenistan ve Irak’a satıyoruz. Yakın dönem hedeflerimiz arasında öncelikle Avrupa’ya sonra da Kuzey Amerika’ya açılmak yer almaktadır."

Sayfa Yükleniyor...