Türkiye'deki KFC ve Pizza Hut el değiştirdi

Yum! Restaurants International, Türkiye’deki KFC ve Pizza Hut’ı Süzer Grubu’ndan satın aldı. KFC ve Pizza Hut’ın Ülke Genel Müdürlüğü’ne ise Sabir Sami atandı.

Türkiye'deki KFC ve Pizza Hut el değiştirdi

Dünyada 125'in üzerinde ülkede faaliyet gösteren Yum! Restaurants International, Türkiye'deki KFC ve Pizza Hut'ı franchise iş ortağı Süzer Grubu'ndan satın aldı.

Şirket açıklamasına göre, Süzer Grubu her iki markayı 1988 yılından bu yana Turkent çatısı altında işletiyordu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Yum! Restaurants International Üst Yöneticisi (CEO) Micky Pant, Türkiye'nin hızla büyüyen ve gelişen bir pazar olduğunu belirtti.

Yum!'un bu satın almayla birlikte Türkiye'ye olan güvenini ve bu pazara verdiği önemi ortaya koyduğunu kaydeden Pant, bu satın almanın yüksek büyüme hızına ve yüksek getiriye sahip işletmelerdeki mülkiyet paylarını artırmaya yönelik stratejilerini daha da ileri götürdüğünü ve gelişen pazarlardaki liderliklerini pekiştireceğini ifade etti.

GENEL MÜDÜR ATANDI
Yum!'ın Türkiye'de 65'i KFC, 41'i Pizza Hut olmak üzere 106 restoran işlettiği bilgisini veren Pant'ın açıklamada şu görüşlerine de yer verildi:

"Geçtiğimiz dört yıl boyunca Kanada'da markalarımızın genel müdürlüğünü yürüten Sabir Sami, satın almanın ardından Türkiye'deki KFC ve Pizza Hut'ın Ülke Genel Müdürlüğü'ne atandı.

Sami, Türkiye'de KFC ve Pizza Hut markalarının tüm operasyon, pazarlama, eğitim ve idari süreçlerinin yönetimini üstlenmiş bulunuyor. Kariyeri boyunca üstlendiği görevlerde büyümeyi sağlayacak stratejik kararlar almaya yönelik başarısını defalarca kanıtlamış bulunan Sami, markalarımızı Türkiye'de de önemli oranda geliştirecek ve daha da yaygınlaştıracaktır."

KFC ve Pizza Hut Ülke Genel Müdürü Sabir Sami ise konuyla ilgili şunları kaydetti:

"KFC Türkiye ve Pizza Hut Türkiye için geleceğe yönelik en önemli amaç, kesintisiz büyümeyi devam ettirmek ve yeni restoranlarla hizmet ağımızı genişletmektir. Tüm çalışma arkadaşlarımla birlikte sektörümüzde lider oyuncu olmayı ve küresel çapta kabul görecek başarıları hayata geçirmeyi hedefliyoruz."

Sayfa Yükleniyor...