Türkiye'den Libya'ya yatırım hamlesi

Marmara İş Hayatı Dernekleri Federasyonu, Türkiye'den yaklaşık 50 işadamı ile Libya'ya ticaret ve yatırım heyeti çıkarması yaptı.

Türkiye'den Libya'ya yatırım hamlesi

50 işadamı, Ortadoğu'nun gözde ülkesinde yatırıma hazırlanıyor.

17 Şubat Libya Devrimi sonrasında iki ülkenin hızla gelişen ve artan ticaret birlikteliklerine katkı sağlamak amacında olan Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) kurucu federasyonlarından Marmara İş Hayatı Dernekleri Federasyonu (MARİFED), Trablus'un ileri gelen iş insanları ile yine Türk müteşebbisler arasında önemli bağlantıların yapılmasına olanak sağladı.

Düzenlenen İş Forumu'nda konuşan Türkiye-Libya Kalkındırma ve İstişare Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Tarık Dırah, özellikle 17 Şubat Devrim sürecinde Türkiye'nin desteklerini unutmayacaklarını ve bu kapsamda artık 'adalet ve kanun devleti imar etme' azminde olduklarını söyledi.

'LİBYA TAM BİR YATIRIM CENNETİ'
MARİFED Türkiye-Libya Ticaret ve Yatırım Heyeti Başkanı Mustafa Gülşen ise, yapmış olduğu konuşmasında özellikle iki ülkenin derin bir kültürel ve tarihsel birlikteliğe sahip olduğunu vurgularken Libya'nın tam bir yatırım cenneti olduğunu ve artık zamanın bu birlikteliği ticari-ekonomik derinliğe kavuşturma zamanı olduğunu ifade etti.

Türkiye Cumhuriyeti Trablus Büyükelçisi Ali Kemal Aydın da, ticari birlikteliğin bir önceki yıla göre artarak devam ettiğini ve turizm sektöründe de önemli gelişmelerin sağlandığını söyledi.

Libya ve Türkiye arasında çok daha derin bir entegrasyon hedeflediklerini belirten Aydın, bu hususta Libya'nın da üzerine düşen önemli hukuki altyapı çalışmalarını yapması gerektiğini belirtti.

Sayfa Yükleniyor...