Türkiye'nin en büyük rüzgar enerji santrali

Bahçe'de tek alanda kurulan ve toplam 54 türbinden oluşacak Gökçedağ Rüzgar Santrali, 2010'da tamamlanacak.

Zorlu Enerji tarafından Osmaniye'nin Bahçe ilçesinde 210 milyon avroluk yatırımla kurulan Gökçedağ Rüzgar Santralı'nın 2010 yılının ilk çeyreğinde tam kapasite ile faaliyete geçirilmesinin planlandığı bildirildi.
        
Zorlu Enerji Yatırımlardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Gökmen Topuz, Türkiye'nin en büyük rüzgar enerjisi santralini Osmaniye'nin Bahçe ve Hasanbeyli ilçeleri arasındaki Gökçedağ mevkisinde kurduklarını söyledi.
        
Toplam 54 türbinden oluşan Gökçedağ Rüzgar Santrali'nde bugüne kadar 50 türbinin tamamlandığını belirten Topuz, ''İlk 23 türbin ile üretilen 57,5 MW gücündeki elektriğin ulusal şebekeye aktarılmasına devam ediliyor'' dedi.
        
Santralde kullanılan rüzgar türbinlerinin Türkiye'de kurulan en büyük türbin olma özelliğini taşıdığını anlatan Topuz, şöyle konuştu:
        
''2,5 MW kapasiteye sahip her bir türbin, 100 metre kanat çapı ve 85 metrelik kule gövdesi ile 30 katlı bir bina yüksekliğine sahip.
       
Toplam 210 milyon avro yatırım bedeli olan santrali 2010 yılının ilk çeyreğinde tamamlamayı planlıyoruz. Bölgede mevcut diğer 50 ve 60 MW'lık RES lisansları ile toplam kapasite 245 MW'a ulaşacak Gökçedağ Santralı'ndan yılda 500 milyon KWh elektrik enerjisi üretmeyi hedefliyoruz.''


Sayfa Yükleniyor...