Türkiye’nin en hızlı büyüyen teknoloji şirketi belli oldu

Bu yıl 15’incisi düzenlenen Deloitte Teknoloji Fast 50 Türkiye Programı’nın sonuçları açıklandı. Pandemi tedbirleri nedeniyle bu yıl online olarak gerçekleştirilen ve kazananların açıklandığı ödül töreninde; yüzde 10632’lik büyüme ile geçen yılın da büyüme oranını geçen Yolcu360 Türkiye’nin en hızlı büyüyen teknoloji şirketi oldu.

Türkiye’nin en hızlı büyüyen teknoloji şirketi belli oldu

Son dört senelik net satış gelirlerinin büyüme oranı dikkate alınarak belirlenen Deloitte Teknoloji Fast 50 Türkiye Programı’nda bu yıl ilk defa Runner Ups ödülleri de verildi. Yerel ve global teknoloji ekosisteminde daha çok şirketin kendini tanıtmasına destek olabilmek adına, 3 yaşını doldurmuş şirketlerin değerlendirmeye alındığı Runner Ups ödüllerinde birincilik ödülü yüzde 4921’lik bir büyüme ile İstegelsin’in oldu.

Teknoloji şirketlerine Avrupa ve dünyaya açılma fırsatı sunan programda bu sene ikinci kez Facebook tarafından ‘Women in Tech’ ve ‘Cross-Border’ özel ödülleri de verildi. Kadının teknoloji sektörüne katılımını ve yönetimde söz sahibi olmasını destekleyen Aköde-Tosla ‘Women in Tech’ ödülüne layık görülürken, cirosunun önemli bir bölümünü yurt dışı operasyonlardan elde eden teknoloji şirketlerine verilen ‘Cross-Border’ ödülünün sahibi ise bu sene de Teknasyon oldu.

2019 mali yılı süresince gelirleri 50 milyon Euro ve üzeri olan teknoloji şirketlerinin listelendiği ‘Big Stars’ ödülünü ise Aselsan, Aselsannet, Karel, İnnova Bilişim Çözümleri ve Logo Yazılım aldı.

"BİR HAYALLE BAŞLADIK"

Türkiye’nin en hızlı büyüyen teknoloji şirketlerinin belirlendiği programda yer aldıkları için mutlu olduklarını dile getiren Yolcu360 CEO’su Umut Yıldırım, "Diğer şirketler gibi biz de bir hayalle işe başladık ve bu hayal üzerine bir platform inşa ettik. ‘Araç kiralamak ne kolaymış’ dedirtmek için yola çıktık. Ne mutlu ki Türkiye’de 2 binin üzerinde lokasyonda, sadece birkaç tıkla dileyen dilediği aracı kiralayabiliyor. Bundan sonraki hedefimiz global bir şirket olma yolunda ilerlemek, Türkiye’deki diğer girişimcilere ve şirketlere ilham kaynağı olmak. Bu anlamda büyük işler yapmayı ve ülkemize değer katmayı hedefliyoruz” dedi.

Türkiye’nin en hızlı büyüyen teknoloji şirketi belli oldu - 1 Metin Aslantaş

BİRLEŞME VE SATIN ALMALAR TEKNOLOJİ ŞİRKETLERİNDE OLACAK

Deloitte Türkiye Ortağı ve TMT Endüstrisi Lideri Metin Aslantaş, ödül töreninde yaptığı açılış konuşmasında; “Deloitte Teknoloji Fast 50 Programı, geleceğin şirketlerine destek olabilmek, onların kurumsallaşmasına yardımcı olmak, iyi fikirlerin de önünü açabilmek gibi hedeflerle 15 yıldır Türkiye’nin en hızlı büyüyen Teknoloji şirketlerini belirliyor” dedi. Aslantaş sözlerine şöyle devam etti “2020 yılında iş hayatı tahmin edilemez ve muhtemelen de geri dönülemez şekilde değişti. İletişim ve teknoloji şirketleri, günlük hayatımızın artan şekilde vazgeçilmezleri olmaya başladı. Fast 50’nin bu yılki teması hızlı ve devamlı. Biz de Fast 50’yi hızla ve devamlı olarak dönüştürmeye çalışıyoruz, yeni eklediğimiz kategoriler de bunun bir parçası. İyi fikirlerin vücut bulduğu bu şirketlere ulusal ve uluslararası yatırımcıların ilgisi artıyor. Gelecek yıllarda Türkiye’deki birleşme ve satın alma aktivitesinin teknoloji firmalarına odaklanacağını düşünüyorum.”

  • Etiketler :
  • Haberler -
  • Teknoloji
  • Ekonomi
  • en son haber

Sayfa Yükleniyor...