Türkiye'nin ikinci büyük kongre merkezi

Konaklı Belediyesi tarafından yapımı devam eden 6 bin kişilik kongre merkezinin işletmesi törenle Akdeniz Üniversitesi'ne devredildi.

Antalya'nın Alanya ilçesine bağlı Konaklı beldesinde yapımı devam eden ve tamamlandığında Türkiye'nin ikinci büyük kongre merkezi olacağı bildirilen merkezin işletmesi Akdeniz Üniversitesine (AÜ) devredildi.        

Kongre merkezinin AÜ'ye devredilmesine ilişkin protokol, AÜ Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe, Alanya Kaymakamı Hulusi Doğan ve Konaklı Belediye Başkanı Abdullah Sönmez tarafından imzalandı.        

LÜTFÜ KIRDAR KONGRE MERKEZİ'NDEN SONRA
Rektör Prof. Dr. Kurtcephe, kongre merkezinin, Lüftü Kırdar Kongre Merkezinden sonra Türkiye'nin en büyük kongre merkezi olacağını, bunun da bölge turizmine ve ekonomisine çok önemli katkı sağlayacağını söyledi.       

Alanya'ya yılda yaklaşık iki milyon turistin geldiğini belirten Kurtcephe, kongre merkezinin hizmete açılmasıyla bu sayının en az 3 milyona, zamanla 4, hatta 5 milyona çıkacağını dile getirdi.         Kongre turizminin çok geliştiğini, Lüftü Kırdar Kongre Merkezinde, 2013 yılı kasım ayına kadar rezervasyonların dolduğunu, kongre yapmak isteyenlere bu tarihten önce randevu verilemediğini ifade eden Kurtcephe, bu durumun, kongre turizminin geldiği noktayı anlatması açısından önemli olduğunu bildirdi.        

Prof. Dr. Kurtcephe, Alanya'ya bir eğitim fakültesi kuracaklarını da sözlerine ekledi.        

Konaklı Belediye Başkanı Abdullah Sönmez, 12 bin metrekare kapalı alana sahip kongre merkezinin dört katlı olacağını, merkezde bir adet 2 bin 500 kişilik, bir adet 750 kişilik, bir adet 600 kişilik, bir adet 400 kişilik, iki adet 350 kişilik, iki adet 250 kişilik salon ile 2 bin 500 metrekarelik açık kokteyl alanı bulunacağını, bunlara hizmet verecek 8 ünitenin yer alacağını, ayrıca 100 araçlık otoparkın olacağını kaydetti.        

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Başkanı Kerim Aydoğan, kurum olarak eğitime çok önem verdiklerini, bu nedenle çalışmalarının odağını eğitimin oluşturduğunu söyledi.       

Konuşmaların ardından protokol imzalandı.       

Konaklı beldesine eğitim fakültesi için de ön protokol yapıldı.

Sayfa Yükleniyor...