Türkiye'nin ilk Leed sertifikalı çevre restoranı

KFC Bostancı, doğayı en yüksek seviyede koruyan restoranlara verilen LEED Sertifikası’nı alarak Türkiye’nin ilk çevreci restoranı oldu.

Türkiye'nin ilk Leed sertifikalı çevre restoranı

KFC Bostancı rüzgar enerjisiyle üretilen elektriği kullanıyor, çevre dostu temizlik malzemelerinden yararlanıyor. Bunların yanı sıra, benimsenen çevreci yaklaşımla restoran kapsamında doğaya saygılı sayısız yenilik hayata geçirilmiş bulunuyor. Bu yeniliklerin ardından KFC Bostancı’da enerji ve su tüketiminde yüzde 25 seviyesinde tasarruf ediliyor.

KFC Bostancı restoranı, ABD’nin LEED (Enerji ve Çevre Dostu Tasarımda Liderlik) Sertifikası’nı alan Türkiye’deki ilk restoran oldu. Uzun bir hazırlık döneminin ardından sertifikayı almaya hak kazanan KFC Bostancı, misafirleri için daha yeşil ve daha çevreci hizmet sunduğunu belgeledi.

KFC’nin Türkiye franchise’ı Turkent A.Ş.’yi bünyesinde barındıran Süzer Grubu’nun İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Serhan Süzer, “Türkiye’nin ilk çevreci restoranını hayata geçirdik ve bundan büyük gurur duyuyoruz,” dedi. Süzer şu noktalara dikkat çekti: “KFC Bostancı şubesinin LEED Sertifikası alması dünyadaki tüm KFC’ler için de anlamlı, çünkü KFC’nin yanı sıra pek çok fast-food markasına sahip Yum! International bünyesinde LEED Sertifikasını ilk biz aldık. Bu vizyonumuzun yalnızca Türkiye’de değil, tüm dünyada fast-food sektörüne yön verecek önemli bir adım olduğuna inanıyoruz.”

Turkent A.Ş. Genel Müdürü Osman Kırık şunları söyledi: “KFC Bostancı, Türkiye için de KFC için de bir ilk. Çevreci, yeşil restoran konseptini diğer restoranlarımızda da uygulayacağız. Daha temiz ve yaşanılır bir çevre için çalışmalar yürütmeye, bu konuda daha yüksek bir toplumsal bilinç oluşturulması için çaba harcamaya devam edeceğiz. KFC olarak benzersiz lezzet ve servis anlayışımızı çevreci bir konseptle bütünlemekten mutluluk duyuyoruz.”

Sayfa Yükleniyor...