Türkiye’nin ilk PR Platformu kuruldu

Türkiye'deki tüm PR şirketlerinin biraraya gelmesini amaçlayan platformun tanıtımı, Ritz Carlton Otel’inde gerçekleştirildi.

Türkiye’nin ilk PR Platformu kuruldu

Communication Partner İletişim Danışmanlığı öncülüğünde, Türkiye’deki önemli PR şirketleri; iletişim danışmanlığını yerel ve bölgesel bir ağla yaygınlaştırma amacıyla PR Platform Türkiye kuruldu.

Türkiye'deki tüm PR şirketlerini tek çatı altında buluşturmayı hedefleyen PR Platform Türkiye’nin lansmanı 13 Nisan Salı akşamı Ritz Carlton Otel’inde gerçekleştirildi.

9 ŞEHİRDE BAŞLADI, HEDEF 50
Communication Partner Genel Müdürü Ufuk Çarşıbaşı, gecede yaptığı konuşmada, platformun 9 üyenin katılımıyla kurulduğunu söyledi.

Hedeflerinin bu sayıyı yılsonuna kadar 20, üç yıl için de 50’ye çıkarmak olduğunu belirten Çarşıbaşı, “PR Platform Türkiye, iletişim danışmanlığı sektörünün büyümesine de önemli bir ivme kazandıracak. Yerel medyanın ve iletişim kanallarının giderek önem kazandığı ülkemizde, PR Platform Türkiye ile İstanbul’da faaliyet gösteren şirketler diledikleri il ya da bölgede, o ilin uzman PR ajansından yerel ve bölgesel boyutta hizmet alabilecek. Aynı şekilde İstanbul dışındaki illerde bulunan halkla ilişkiler şirketleri de ulusal PR hizmetini İstanbul’a gitmek zorunda kalmadan alabilecek” şeklinde konuştu.

Çarşıbaşı, platforma üye şirketler belirlenirken, çoğu tam hizmet ajansı olan şirketlerden halkla ilişkiler alanında hizmet vermesi, ekibinde PR uzmanı bulunması, PR’ın etik değerlerini benimsenmesi gibi faktörlerin etkili olduğunu söyledi.

Communication Partner’ın Genel Müdür Yardımcısı Funda Ergülen de, “Farklı bir PR anlayışıyla, kimsenin yapmadığını yapmak için yola çıktık. Kuruluşumuzdan bu yana geçen sürede önemli bir mesafe kaydettik. Bugün görüyoruz ki doğru yoldayız" ifadelerini kullandı.

İLK ÜYELER
Platforma üye şirketler arasında Antalya’dan Graphx, Ankara ve Gaziantep'ten Dolphin Prodüksiyon, Afyon’dan Ekin Organizasyon, Kayseri’den Kapriss Organizasyon, İzmir’den Medyaspor, Ankara’dan Netvizyon Mediapark, Eskişehir’den Oscar Party Club ve Bursa’dan BPR İletişim Danışmanlığı yer alıyor.

Sayfa Yükleniyor...