Türkiye'nin ilk yeşil gökdeleni

Ataşehir'de yapımı devam eden Varyap Meridian'ın 61 katlı binası Varyap Grand Tower'da dairelerin resmi satışları 21 Ekim'de başlıyor. Yüzde 1 peşinatla satılacak dairelerin fiyatları 307 bin lira ile 1 milyon 950 bin lira arasında değişiyor.

Türkiye'nin ilk yeşil gökdeleni

Varyap Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Varlıbaş, ''Avrupa'nın en iyi gayrimenkul projesi'' seçilen Varyap Meridian'ın 61 katla Türkiye'nin en yüksek binası olan Varyap Grand Tower'da dairelerin resmi satışına 21 Ekim'de başlanacağını ve ön taleplerin alındığını kaydetti.        

Varyap Meridian projesinin 27 Kasım'da Londra'da düzenlenecek yarışmada dünyanın en iyi projesi seçilmek için Avrupa'yı temsilen katılacağını da dile getiren Varlıbaş, projenin LEED (Enerji ve Çevreci Dizaynda Liderlik) kayıtlı Türkiye'nin ''tek'' yeşil konut projesi olduğunu da vurguladı.        

Toplam 6 büyük bloktan oluşan projede bin 500 konut bulunduğunu, projenin 3. etabı olan Varyap Grand Tower'de 400 dairenin yapılacağını anlatan Varlıbaş, projede 1. etabın yüzde 99, 2. etabın da yüzde 80 oranında satıldığını belirtti.        

Varlıbaş, projede dairelerin yüzde bir peşinat, kalan kısmını da bankalarla yapılan anlaşma çerçevesinde yüzde 0,44 faizli banka kredisiyle ya da kendi sundukları kredi imkanlarıyla satışa çıkardıklarını kaydetti.       

61 kat olarak planlanan Varyap Grand Tower'da her katta, kat bahçesi tasarlandığını ve 38 dairede de teras bulunduğunu anlatan Varlıbaş, binada asansör trafiğini azaltmak ve daha hızlı bir hizmet vermek için asansörlerin bir kısmının 19. kata kadar, diğerlerinin de 19. kattan yukarıya çıkacağını belirtti.        

''YEŞİL GÖKDELEN''
Varyap Üst Yöneticisi (CEO) Erdinç Varlıbaş da Grand Tower'un 61 kat ile hem Türkiye, hem de Avrupa ülkeleri içinde en yüksek bina olduğunu ifade ederek, ayrıca Türkiye'nin ilk sertifikalı yeşil binası olarak ''Türkiye'nin ilk yeşil gökdeleni'' olduğunu kaydetti.        

Binada enerji performansı yüksek malzeme kullanıldığını ve ısıtma-soğutma maliyetlerinin minimuma indirildiğini de söyleyen Varlıbaş, çatıların güneş panelleri ile kaplandığını, ayrıca peyzaj alanlarında rüzgar tribünleriyle ortak alanların aydınlatmasının yapılacağını dile getirdi.        

Dairelerde yapılan tasarım ve malzeme uygulamalarıyla yüzde 50 su tasarrufu da sağlanacağını anlatan Varlıbaş, ayrıca dairelerden satın alanlara mülk yönetimi hizmetinin de sunulacağını ifade etti.       
Varyap Grand Tower'da, en düşük fiyatlı konutun 307 bin lira, en yüksek fiyatlı konutun da 1 milyon 950 bin liradan satışa çıkacağını belirten Varlıbaş, dairelerin yüzde 1 peşinatla satılacağını söyledi.        

Varlıbaş, Varyap Grand Tower'da bazı katların tasarımı için Ralph Lauren, Anouska Hempel ve Jessica Lagrange gibi tasarımcılarla da görüşme halinde olduklarını vurguladı.
       
''PROJEDE 360 DERECEDEN İSTANBUL'UN SEYREDİLECEĞİ SEYİR TERASI DA VAR''
Projede 360 dereceden İstanbul'un seyredileceği seyir terasının da olduğunu dile getiren Varlıbaş, sosyal alanların da daire sahiplerinin ücretsiz olarak kullanımına sunulacağını belirtti.    

Varlıbaş, yatırım maliyeti 700 milyon dolar olan Varyap Meridian projesinin ciro hedefinin 1,5 milyar lira olduğunu, Varyap Meridian'ın 1. etap dairelerinin 2011'in son çeyreğinde, 2. etap dairelerinin de 2012 yılında tamamlanacağını kaydetti.

Sayfa Yükleniyor...