Türkiye'nin turizm başarısı

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, dünyanın ilk 10 turizm ülkesi arasında yılı artı ile kapatan tek ülkenin Türkiye olduğunu belirtti.

Türkiye'nin turizm başarısı

Kültür ve turizmin son yıllarda Türkiye'de çok öne çıkan konulardan birisi haline geldiğini vurgulayan Bakan Günay, şöyle konuştu:
        
''Turizmde Türkiye artık bir dünya markası ülke. Dünyanın ilk 10'u içinde 7-8. sıralarda yer alıyoruz. Gelen ziyaretçi sayısı itibarıyla 8-9 aralığında yer alıyoruz. Elde ettiğimiz gelir itibarıyla da bu yıl dünyadaki ekonomik gelişmeye koşut olarak gelirlerimizde sınırlı bir geriye gitme var ama dünyanın öteki ülkelerine göre yine daha iyi durumdayız oran itibarıyla...
        
Dünyanın ilk 10 turizm ülkesi arasında da yılı artı ile kapatan tek ülke Türkiye. Böylece biz sürekli gelişim çizgisini yakalamış gözüküyoruz ama biz bu gelişmeyi, kişi başına geliri artırarak, kaliteyi yüksekte tutmaya çalışarak ve Türkiye'nin tarihsel, kültürel, doğal özelliklerini daha öne çıkarıp Türkiye'yi bir marka düzeyine taşıyarak kalıcı ve sürekli kılmak istiyoruz.
        
Bu açıdan benim göreve ilk başladığım zamanlarda çok tartışılıyordu, 'kültür ile turizm birbiriyle ne kadar örtüşüyor, aslında çok ayrı alanlar, bunlar niye aynı bakanlık' deniliyordu. Öyle bir noktaya geldik ki turizmciler kültürü, kültür alanındakiler turizmin ayrılmaz bir bütün oluşturduğunu görmeye başladılar. Biz kültür değerlerimizi sadece bir turizm pazarlaması konusu yapmıyoruz ama turizm sunumumuzun kalitesini artıracak bir büyük zenginlik olduğunun farkına vararak değerlendiriyoruz. Turizmin de içine ne kadar kültür unsuru katılırsa o kadar başka ülkelerden farklılaşır. Özel bir değer, bir lezzet, unutulmazlık kazanacağını fark ediyoruz. Bu iki alanı birbiriyle örtüştürerek, birbirinin içine olabildiğince katmaya çalışarak ama birbirine tükettirmeden değerlendirmeye çalışıyoruz.''
       
GEÇEN YIL 26 MİLYON ZİYARETÇİ GELDİ      
Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Özgür Özarslan da  ''Turizm, uluslararası alanda büyük bir gelişme gösteriyor. 1950'lerde 25 milyon olan uluslararası turizm hareketine katılanların sayısı, bugün 900 milyonu aşmış vaziyette. Bu 60 yıllık sürekli istikrarlı bir gelişmenin ürünü. Ülkemizde de görüyoruz. Geçen yıl ülkemizi ziyaret edenlerin sayısı 26 milyonu aştı'' diye konuştu.
        

Sayfa Yükleniyor...