Türkiye'nin yaz dönemine ait alışveriş tercihleri açıklandı

Yaşam ve stil uygulaması ZUBİZU, bayramları da kapsayan 2017 yaz döneminin bitmesi ile birlikte tatil alışverişleri ile ilgili bilgileri paylaştı.

Türkiye'nin yaz dönemine ait alışveriş tercihleri açıklandı

Yaşam ve stil uygulaması ZUBİZU, bayramları da kapsayan 2017 yaz döneminin bitmesi ile birlikte tatil alışverişleri ile ilgili bilgileri paylaştı. Kullanıcıların alışveriş tercihlerine bakıldığında yaz aylarında akaryakıt alımı kış dönemine göre yüzde 20 oranında artış gösterirken tatil alışverişlerinde ilk üçe giren ürünler arasında kitap, CD, mayo ve spor giyim ürünleri yer aldı.

Türkiye'nin yaz dönemine ait alışveriş tercihleri açıklandı - 1

Yaz dönemi boyunca kadınlar Tarkan’ın yeni albümü "10" u alırken, erkekler Zülfü Livaneli’nin "Elia ile Yolculuk" kitabını satın aldı.

ARABAMIZLA TATİLE GİTMEYİ SEVİYORUZ

Günümüzde; uçak, otobüs, tren yolculuklarına alternatif olarak özellikle ülke içinde yapılan kısa seyahatlerde kişisel araçlar tercih edilmeye başlandı. Araçla seyahat etmek; kişinin kendi tercihine göre gidilecek rotaya karar vermesi ve yeni lezzetler keşfetmek için istediği yerde molalar vermesi özgürlüğü de beraberinde getiriyor. ZUBİZU’nun seyahat ve alışveriş alışkanlıklarıyla ilgili paylaştığı verilere göre bu özgürlük ve konfor alanının son yıllarda araçla seyahat eden kişilerin sayısını artırdığını gösteriyor.

AKARYAKIT ALIMI YÜZDE 20 ARTTI

Yaz aylarında akaryakıt alımındaki artışa dikkat çeken Doğuş Müşteri Sistemleri CEO’su Hakan Kaplan yaptığı açıklamada şu bilgileri verdi:

Türkiye'nin yaz dönemine ait alışveriş tercihleri açıklandı - 2 Doğuş Müşteri Sistemleri CEO’su Hakan Kaplan

"Yapmış olduğumuz ZUBİZU alışveriş ve data araştırmasına göre yaz aylarında akaryakıt alımı kış dönemine göre yüzde yüzde 20 gibi bir oranda farklılık gösterdi. Yaz boyunca devam eden tatillerle birlikte Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı haftalarında da bu artış devam etti. En çok akaryakıt İstanbul, Ankara ve İzmir illerinde alınırken 3 büyük şehri Bursa, Adana ve Antalya takip etti."

Tatil dönüşü araçlarını; bakım ve kontrollerini yaptırarak yeni döneme hazırlamak isteyen araç sahiplerinin sayısına da dikkat çeken Kaplan; "Araç servis randevusu için yetkili servis aramaları tatilden döndükten sonraki ilk iş günü 3 katına, haftanın geri kalanında da 2 katına çıkıyor" dedi.

YAZIN FAVORİSİ TARKAN VE ZÜLFÜ LİVANELİ

Yaz tatillerinin vazgeçilmezi müzik ve kitap bu yıl da favoriler arasında yer aldı. Yaz boyunca kitap ve müzik CD’si en çok tercih edilen ürünler oldu. 

Türkiye'nin yaz dönemine ait alışveriş tercihleri açıklandı - 3

Kadınlar Tarkan’ın yeni albümü "10"u alırken, erkekler tercihlerini Zülfü Livaneli’nin "Elia ile Yolculuk" isimli kitabından yana kullandı. Yazlık ürün tercihlerine bakıldığında ise kadınlar en çok mayo satın alırken, erkeklerin en çok alışveriş yaptığı ürün şort oldu.

EN ÇOK ALIŞVERİŞ YAPAN İLLER

Yapılan araştırmada en çok alışverişin yapıldığı iller İstanbul’dan sonra Ankara, İzmir, Muğla ve Bursa olurken, bu illerde en çok alışveriş yapılan sektörlere bakıldığında akaryakıt, yeme-içme, perakende, otel, kitap ve CD ürün kategorileri öne çıktı.

BODRUM BİRİNCİLİĞİ BU YAZ DA BIRAKMADI

Bu yazın gözde tatil noktası yine Bodrum oldu. Yurt içinde en çok Bodrum, İzmir ve Dalaman’a uçak bileti alındı. En çok tatil rezervasyonu yapılan oteller ise muhteşem doğaları ve denizleri ile Bodrum, Göcek & Marmaris, Ayvalık ve Çeşme’deki oteller oldu.

Türkiye'nin yaz dönemine ait alışveriş tercihleri açıklandı - 4

TATİL DÖNÜŞÜ KİLOLAR KONTROL ALTINDA

Gerek yolculuk sırasında verilen lezzet molalarında gerek gidilen tatil noktalarında yenilen yemekler istenmeyen kilolara neden olabiliyor. Kullanıcı tercihlerine bakıldığında tatilde alınan fazla kiloları dengelemek için daha az kalori almak isteyenler tatil dönüşü yemeklerini evde yemeyi tercih ediyorlar.

  • Etiketler :
  • Haberler -
  • Türkiye
  • Yaşam
  • Teknoloji
  • Yaz
  • internet
  • Ekonomi
  • Alışveriş

Sayfa Yükleniyor...