Türkiye'ye 11 TIR kaçak ceviz ve fıstık getirildi

İran'dan, ülkeye kaçak ceviz ve fıstık getirdikleri belirlenen 11 TIR sürücüsü, Gürcistan'a geçmek isterken Artvin'de yakalandı. Yurt içinde boşaltılan ceviz ve fıstığın değerinin 10 milyon 250 bin lira olduğu belirlendi.

Türkiye'ye 11 TIR kaçak ceviz ve fıstık getirildi

Artvin Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, Sarp Sınır Kapısı'ndan yurt dışına çıkmak isteyen İran plakalı 6 TIR'ın sürücüsünün, TIR'ları Gürcistan'a geçemediğinden yüklerinin başka plakalı araca aktarılması için Mülki İdare Amirliği'ne başvurduğu belirtildi.

Amirlik tarafından "araçların gümrük müdürlüğünün sorumluluğunda, kaçak istihbarat müdürlüğünün gözetiminde kontrol edilerek işlemlerin yapılması" talimatı verildiği bildirilen açıklamada, kontrollerde, TIR'ların mühürlerinin koparıldığı ve bir şekilde yapıştırıldığının tespit edildiği vurgulandı.

Türkiye'ye 11 TIR kaçak ceviz ve fıstık getirildi - 1

Detaylı incelemede, TIR'ların yükünün tuz olarak beyan edildiği ancak İran'dan ceviz ve fıstık yüklü geldiğinin belirlendiğine işaret edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Ceviz ve fıstıkları yurt içinde boşalttıktan sonra tuz yükledikleri tespit edilmiştir. Aynı gün Gürbulak Sınır Kapısı'ndan gelen ve Gürcistan'a gitmek isteyen 5 Türk plakalı TIR'da da aynı durumla karşılaşılmış olup, 11 TIR'a Hopa Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla el konulmuştur. İndirildiği düşünülen cevizin gümrüklenmiş değeri 7 milyon 282 bin lira, fıstığın değeri ise 2 milyon 968 bin lira olarak değerlendirilmektedir."

Öte yandan, ifadesi alınan 11 TIR sürücüsünden İran uyruklu 6'sının sınır dışı edildiği, diğerlerinin ise serbest bırakıldığı öğrenildi.

Sayfa Yükleniyor...