Türkiye’ye 526 milyon dolarlık yatırım

Dubai merkezli Abraaj Group Türkiye ekonomisine güvenini belirterek 526 milyon dolarlık yatırım yapacağını duyurdu.

Türkiye’ye 526 milyon dolarlık yatırım

Türkiye’de önemli yatırımlara imza atan Abraaj Group, Türkiye’de orta ölçekli firmalara yatırım için 526 milyon dolarlık fon ayırdığını açıkladı.

Fona yatırımın yüzde 70’i Avrupalı ve Kuzey Amerikalı yatırımcılardan geldi.

ABRAAJ: TÜRKİYE'YE İNANCIMIZI YANSITIYOR 

Fonla ilgili konuşan Abraaj Group Kurucusu ve Grup İcra Başkanı Arif Naqvi, "İlk özel Türkiye Fonumuzun başarılı bir şekilde kapatılması, Türk ekonomisine olan güçlü inancımızı ve mevcut cazip yatırım fırsatlarını yansıtmaktadır. Türkiye, genç nüfusu, büyüyen ekonomisi ve artan girişimcilik kültürü ile 2030 yılı itibariyle dünyadaki en büyük 15 ekonomiden biri olma yolunda ilerliyor. Bugüne kadar 800 milyon doların üzerinde çıkış geliri oluşturduğumuz Türkiye’de, büyüyen ekonomiyi güvenilir bir yatırım getirisi kaynağı olarak görüyoruz. Yatırımcılarımıza Türkiye’ye ve Abraaj'a göstermiş oldukları güvenden dolayı teşekkür ediyoruz" dedi.

Abraaj Group Ortağı ve Türkiye ve Orta Asya Bölge Başkanı Selçuk Yorgancıoğlu da şunları söyledi: "Türkiye pazarı, lider olma kapasitesine sahip iyi yönetilen şirketlerin sayısını gün geçtikçe arttırmakta ve de başarılıyatırım fırsatları sunmaya devam etmektedir. Fonun yatırım stratejisi, hem sektör hem de yatırım tipi olarak çeşitlendirilmiş bir portföy sunmak üzere hem uluslararası deneyimimizi, hem de Türkiye’de on yılı aşan piyasa tecrübelerimizi kullanacaktır. Başarılı Hepsiburada ve Fibabanka yatırımlarımızı takiben, hem bölgesel hem de ulusal liderler haline getirebileceğimiz, yüksek büyüme oranına sahip işletmeleri tespit ederek ortaklık kurmayı hedefliyoruz." 

TÜRKİYE'DEKİ ÖNEMLİ YATIRIMLARI

hepsiburada.com, Fibabanka A.Ş ve Acıbadem Hastaneleri Abraaj Group'un Türkiye’de gerçekleştirdiği önemli yatırımlar arasında bulunuyor.

Abraaj Capital Türkiye’de bugüne kadar 11 şirkete toplam 900 milyon dolar yatırım yaptı.

Sayfa Yükleniyor...