Türkmenistan'a Türk şirketinden üniversite ve hastane

Bünyesinde 5 fakülte bulunan ve 59 milyon dolara mal olan Türkmen Devlet Tıp Üniversitesi'nde 3 bin tıp öğrencisi eğitim görecek.

Türk Polimeks İnşaat Şirketi tarafından yapılan Türkmen Devlet Tıp Üniversitesi ve Hastanesi, Türkmenistan Devlet Başkanı Berdimuhamedov'un katıldığı törenle hizmete açıldı.

Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbangulı Berdimuhamedov, tıp alanında dünyanın sayılı ülkelerinden biri olmayı hedeflediklerini belirterek dünyanın en ileri teknolojileri ile donattıkları üniversitede, alanında uzman doktorları yetiştirmeyi amaçladıklarını söyledi.

Türkmen Devlet Tıp Üniversitesi'nin açılış kurdelesini kesen Berdimuhamedov, daha sonra sınıfları ve laboratuvarları gezerek, öğretim görevlilerinden bilgi aldı.

Asıl mesleği diş hekimliği olan Berdimuhamedov, doktorlardan, kendi alanlarıyla ilgi detaylı bilgiler aldı. Berdimuhamedov daha sonra, 103 milyon dolara kurulan 425 hasta kapasiteli bulaşıcı hastalıklar tedavi merkezini de gezdi.

59 MİLYON DOLARA KURULDU
Bünyesinde 5 fakülte bulunan Türkmen Devlet Tıp Üniversitesi'nde 3 bin tıp öğrencisi eğitim görecek. Laboratuvarlar, fizyoloji merkezi, mikrobiyoloji gibi merkezleri bulunan üniversitenin bin kişi kapasiteli öğrenci yurdu da bulunuyor.

Temmuz 2007'de Türk şirketlerinden Polimeks İnşaat tarafından inşaatına başlanan Türkmen Devlet Tıp Üniversitesi 59 milyon dolara maloldu.

Polimeks İnşaat, Türkmenistan'da 1992'den bu yana 17 milyar dolarlık iş aldı. Türk müteahhitlik firmaları, Türkmenistan'da 2002'de 387 milyon dolar, 2006'da 545 milyon dolar, 2007'de 2,7 milyar dolar, 2008'de 3,8 milyar dolar, 2009'da 3,5 milyar dolar, bu yılın 7 aylık döneminde de 1,5 milyar dolarlık iş almıştı.


Sayfa Yükleniyor...