TÜSİAD ABD'den Ergenekon mesajı gönderdi

TÜSİAD Başkanı Yalçındağ, Ergenekon soruşturmasına ilişkin önemli kaygılar taşıdığını belirterek, "Usulen bu dava dikkatsizce yürütüldü" dedi.

TÜSİAD ABD'den Ergenekon mesajı gönderdi

Washington'da Brookings Institution adlı düşünce kuruluşunda konuşan TÜSİAD Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, hükümete yönelik eleştirilerde bulundu.

Yalçındağ, AK Parti'nin yerel seçimmlerde rakipsiz kalması durumunda otoriter eğiliminin güçleneceği yönünde kaygılar bulunduğunu, ancak seçmenin siyaseti dengelediğini söyledi.

TÜSİAD Başkanı, hükümetin kuresel ekonomik krizin şiddetini yanlış değerlendirdiğini kaydederek, "Hükümetin gerçekleri kabullenmede isteksiz davranması ve yerel seçimler yüzünden, ekonomik programa yönelik ciddi çabalar ertelendi" dedi.

Yalçındağ, hükümetin IMF ile 3 yıllık bir anlaşma imzalamasını beklediklerini söyledi.

Ergenekon davasına da değinen Yalçındağ, Türk siyasetinin sivilleşmesini ve güvenlik güçlerinin temizlenmesini desteklediklerini, ancak bazı önemli kaygılar taşıdıklarını belirtti.

TÜSİAD Başkanı, "Usulen, bu dava dikkatsizce yürütüldü ve özel yaşamın gizliliği ve suç kanıtlanana kadar suçsuz olunması ilkeleri ihlal edilmiş olabilir" dedi.

Sayfa Yükleniyor...