''Boydak'ı bir an önce aramızda görmeyi ümit ediyoruz''

TÜSİAD Başkanı Cansen Başaran-Symes, Boydak Holding CEO'su Memduh Boydak'ın gözaltına alınmasıyla ilgili ''Yönetim kurulu üyemiz Memduh Boydak'ı bir an önce aramızda görmeyi ümit ediyoruz'' dedi.

''Boydak'ı bir an önce aramızda görmeyi ümit ediyoruz''

TÜSİAD, 2015 yılının ilk Yüksek İstişare Konseyi (YİK) toplantısını bugün düzenledi. 

Toplantıda konuşan TÜSİAD Başkanı Cansen Başaran-Symes, Kayseri'de 'paralel yapı' iddialarına ilişkin dün gözaltına alınan Memduh Boydak ile ilgili şunları söyledi:

''BOYDAK'IN EKSİKLİĞİNİ HİSSEDİYORUZ''

''Bir üzüntü paylaşarak konuşmama başlamak istiyorum. Maalesef yönetim kurulum bu toplantıda tam kadro olarak aramızda değil. Yönetim Kurulu üyemiz Memduh Boydak'ı bir an önce aramızda görmeyi ümit ediyoruz. Bu konuda kapsamlı bir açıklamayı dün kamuoyuyla paylaştık. Değerli üyelerimiz TÜSİAD yönetim kurulu olarak Memduh Boydak'a, Boydak ailesine çalışma arkadaşlarına, bir kez de burada, sizlerin huzurunda geçmiş olsun demek istiyorum. Gerçekten eksikliğini bugün bu salonda hissediyoruz.

Kuşkusuz bu toplantımızı daha farklı koşullarda, terörün ve şiddetin olmadığı, toplumumuzun, kaygılarının artmadığı bir ortamda, küresel ekonomideki gelişmelerin, Türkiye'nin giderek kırgınlaşan ekonomisini fazlasıyla etkileyebilecek korkusunun taşımadan ve terörün ve şiddetin, hiçbir şekilde olmadığı bir ortamda yapabilmeyi isterdik. Maalesef öyle bir Türkiye'de değiliz şu anda. Bunun da acısını şu anda hep birlikte hissediyoruz.''

''ÖNCELİK İÇ GÜVENLİĞİN SAĞLANMASI OLMALI''

"PKK saldırılarının derhal sona erdirilmesini istiyoruz. Güçlü devlet terörle mücadeleyi hukukla kazanır" diyen Başaran-Symes, seçime ilişkin olarak "Yapısal sorunlara çözüm aranması gerekirken yeniden seçime gitmek makro dengeleri tehdit eder hale geldi. 1 Kasım seçimleri sonucunda kurulacak hükümetin önceliği - ister koalisyon, ister tek parti hükümeti çıksın- iç güvenliğin sağlanması, hukukun üstünlüğünün mutlak suretle geçerli kılınması olmalı" şeklinde konuştu.

Cansen Başaran-Symes, medya kuruluşlarına saldırıya gereken yaygınlıkta tepkinin verilmediğine de dikkat çekti.

ÖZİLHAN: KURDAKİ OYNAKLIK YATIRIMLARI ZEDELEYEBİLİR

TÜSİAD Başkanı Cansen Başaran-Symes'dan önce konuşan TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Tuncay Özilhan ise, döviz kuruna değindi.

Özilhan, “Kurdaki oynaklığın yatırım performansını daha da zedelemesi riski ile karşı karşıyayız” dedi.

''Boydak'ı bir an önce aramızda görmeyi ümit ediyoruz'' - 1

Özilhan düşük reel faizin yatırım için tek başına yeterli olmadığını söyledi. Tuncay Özilhan “Daha gelişmiş bir demokrasiye sahip olmak, ekonominin içine düştüğü kısır döngüden çıkmasını sağlar” şeklinde konuştu.

Sayfa Yükleniyor...