TÜSİAD Başkanı'ndan faiz kararına yorum

Merkez Bankası'nın faiz kararını değerlendiren TÜSİAD Başkanı Muharrem Yılmaz, "Merkez Bankası, piyasanın dengeye getirilmesi açısından önemli bir adımı atmıştır" dedi.

TÜSİAD Başkanı'ndan faiz kararına yorum

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz, İstanbul'da düzenlenen toplantıda Merkez Bankası'nın faiz artırım kararını değerlendirdi.

"Bağımsız merkez bankacılığı" ifadesine dikkat çeken Yılmaz, 2 yıldır enflasyonun resmi hedeften saptığını hatırlatarak, şunları kaydetti:

"Bu hedef sapmasının önemli maliyetleri de oldu. Bekleyişlerin oluşması, fiyatlandırma davranışları bu sapmadan nasibini aldı. Merkez Bankası bir kaç gün önce aldığı bir kararla aslında bugün konuştuğumuz rekabet olgusunun tam merkezinde olan fiyat istikrarına yoğun bir odaklanma içerisinde olacağını kuvvetli bir şekilde açıkladı, biz bunu böyle anladık.

Bize göre Merkez Bankası piyasanın dengeye getirilmesi açısından önemli bir adımı atmıştır. Faiz kararının düzeyi, şekli, zamanlaması bizim ilgi alanımız değil. Bunlar Merkez Bankası prensipleri içinde alınmış en doğru kararlar olarak varsayılmalıdır."

Yılmaz, buna karşın enflasyon ve fiyat istikrarının, kendilerinin yakından izlediği ve sorgulama haklarının olduğu konular olduğunu belirterek, "Bu alanı izlemeye ve sorgulamaya devam edeceğiz. Merkez Bankası'nın kararlarının, makroekonomik istikrarın öneminin korunması açısından önemli bir dönüş noktası olarak gerçekleşeceğini umut ediyoruz ve bunu böyle görmek istiyoruz" diye konuştu.

Sayfa Yükleniyor...