TÜSİAD Başkanı Cansen Başaran-Symes'tan laiklik açıklaması

TÜSİAD Başkanı Cansen Başaran-Symes, laiklikle ilgili geçmişte bir takım sorunlar yaşanmış olmasının laiklik ilkesinin tartışılmasını meşru kılamayacağını belirtti.

TÜSİAD Başkanı Cansen Başaran-Symes'tan laiklik açıklaması

TÜSİAD Başkanı Cansen Başaran-Symes, TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi toplantısında yaptığı konuşmada ekonomiye ilişkin mesajlar verdi.

Symes, uzun vadeli riskler ve geçmişten gelen yapısal sorunların devam ettiğini söyledi.

TÜSİAD Başkanı, “Fed'in kısa vadeli faizleri beklendiği kadar hızlı artırmayacağının anlaşılması ve sermaye akımları Türkiye ekonomisinde ılımlı hava estirdi. Turizmdeki düşüşün dolaylı maliyetinin hayli yüksek çıkacağını öngörebiliyoruz” dedi.

AB konusunda da konuşan Symes, "AB ile vize zorunluluğunu kaldıracak anlaşma için gerekli adımların süratle atılması küçümsenemeyecek bir başarıdır. Türkiye'nin dış politikasında yeni bir değerlendirme ihtiyacı olduğu görülüyor. AB üyelik perspektifini koruyarak bir dizi adım atmalıyız, ilişkilerin saygıyla yürütülmesi lazım" değerlendirmesinde bulundu.

"Kişisel verilerin korunması kanununun AB ile uyumlu hale gelmesi ve kanuna riayet edilmesi hak ve özgürlükler konusunda ferahlama yaratacak" diyen Symes, laiklik ile ilgili geçmişte bir takım sorunların yaşanmış olmasının laiklik ilkesinin tartışılmasını meşru kılamayacağını vurguladı.

Symes, ayrıca "Laiklik ile ilgili geçmişte bir takım sorunlar yaşanmış olması laiklik ilkesinin tartışılmasını meşru kılamaz" açıklamasında bulundu.

Sayfa Yükleniyor...