TÜSİAD, Ergenekon’da özen istedi

TÜSİAD, Ergenekon soruşturmasının özen gösterilerek sürdürülmesi gerektiğini belirtti.

TÜSİAD, Ergenekon’da özen istedi

Ergenekon’da yaşanan son dalgaya ilişkin olarak iş dünyasından da tepkiler geliyor.

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD), Türkiye’nin yaklaşık bir buçuk yıldır Ergenekon soruşturmasını tartıştığını belirterek, kamuoyunda soruşturmanın yürütülüş tarzına ilişkin tartışmaların arttığına dikkat çekti.

TÜSİAD’dan yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Hukuk devleti, hiçbir kişi veya kuruma mutlak bir dokunulmazlığın sağlanmadığı, herkesin hukukla bağlı olduğu düzendir. Demokratik bir toplumda, konumundan bağımsız olarak tüm kamu görevlileri de, her türlü eylemlerinden ötürü, gereğinde yargı önünde hesap verebilir olmalıdır. Ergenekon soruşturması gibi kamuoyuna mal olmuş davalar, demokratik toplum düzeni ve hukuk devleti ilkeleri bağlamında sonuna kadar soğukkanlılıkla takip edilmesi gereken süreçlerdir.

SAYDAMLIĞA ÖZEN GÖSTERİLMELİ
Kamuoyuna mal olmuş bu gibi davalarda, yargı organlarının da, sanık haklarının ihlal edilmemesi hususunda olağanüstü özenli davranması gerekir. Sürecin süratle yürütülmesi için, gerekiyorsa, soruşturmayı yürüten birimlere kaynak ve kadro desteği sağlanmalıdır. Toplumun, davanın hukuka ve insan haklarına uygun bir şekilde takip edildiğine dair güveninin sarsılmaması için, mümkün olduğunca saydamlığa özen gösterilmeli ve kamuoyuna düzenli bilgi aktarımı ihmal edilmemelidir. Ayrıca tüm siyasi kesimler, yargının bağımsızlığına ve tarafsızlığına gölge düşürebilecek açıklamalardan kaçınmalıdır.

TÜSİAD, yargının, somut deliller ve uygulanacak hukuk kurallarını en doğru şekilde değerlendireceğine güvenmektedir.”

Sayfa Yükleniyor...