TÜSİAD'dan Başbakan Binali Yıldırım'a ilk ziyaret

TÜSİAD Başkanı Cansen Başaran-Symes, Başbakan Binali Yıldırım ile görüştü. Görüşme sonrası açıklama yapan TÜSİAD Başkanı, ''Son derece pozitif ve olumlu bir görüşmeydi, bu sadece bir ilk. Önümüzdeki günlerde Ankara'da daha fazla toplantı yapma imkanımız olacak'' dedi.

TÜSİAD'dan Başbakan Binali Yıldırım'a ilk ziyaret

TÜSİAD Başkanı Cansen Başaran-Symes, Başbakan Binali Yıldırım ile görüşmelerinin ardından İstanbul Dolmabahçe'deki Çalışma Ofisi'nden ayrılırken gazetecilere açıklamalarda bulundu.

TÜSİAD Yönetim Kurulu olarak, Başbakan Yıldırım'ı, yeni görevini ve 65. Hükümeti kutlamak için ziyaret ettiklerini belirten Symes, ziyaretin Başbakan Yıldırım'ın programı dolayısıyla Ankara yerine İstanbul'da gerçekleştiğini anlattı.

Ziyarette 65. Hükümet Programı'nın temel noktalarının üzerinden geçtiklerini aktaran Symes, görüşmede, terör ve bölgedeki halkın güvenliği konusunun da ele alındığını kaydetti.

Symes, Başbakan Yıldırım'ın da "79 milyon vatandaşımızın ülkemizin her bölgesine rahatlıkla seyahat edebileceği, yaşayabileceği bir ortam" ifadesini kullandığını aktararak, bu konuda oldukça kapsamlı bir görüş alışverişi yaptıklarını söyledi.

TÜSİAD'dan Başbakan Binali Yıldırım'a ilk ziyaret - 1

''REFORMLARDA DAHA KAPSAMLI ÇALIŞMAK ÜZERE AYRILDIK''

TÜSİAD Başkanı Symes, 64. Hükümet'le reformlar konusunda son derece kapsamlı çalışmalar başlattıklarını hatırlatarak, şu değerlendirmelerde bulundu:

"65. Hükümet'le de aynı şekilde devam edeceğimiz bütün alanların üzerinden geçtik. Bunun haricinde önümüzdeki anayasa süreci, siyasi gerginlik konusunda, Başbakanımızdan açıkçası bu ortamın sağlıklı olmadığı, hızla giderilmesi konusundaki girişimleri için sohbet etme ve karşılıklı fikir alışverişi yapma imkanı bulduk. Yeni anayasa süreciyle ilgili görüştük. Kendilerinin çalışmaları tamamlandığı zaman bir diyalog içinde, açık bir ortamda yeni anayasayı tartışmak üzere ve ilgili bakanlarımızla hükümet programı üzerinde reformlarda daha kapsamlı çalışmak üzere ayrıldık."

TÜSİAD'dan Başbakan Binali Yıldırım'a ilk ziyaret - 2

''SON DERECE POZİTİF BİR GÖRÜŞMEYDİ''

Bir gazetecinin "Siyasi gerginlik konuşuldu dediniz, somut olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik tepkiler mi konuşuldu?" sorusuna Symes, şu yanıtı verdi:

"Bu detaylarda değil ama ortamın daha huzur, birlik, beraberlik ve önümüzdeki döneme yönelik açıkçası daha öngörülebilir, iş dünyasının ortam beklentisi konusunda kendisiyle oldukça kapsamlı fikir alışverişi yaptık. Son derece pozitif ve olumlu bir görüşmeydi, bu sadece bir ilk. Önümüzdeki günlerde Ankara'da daha fazla toplantı yapma imkanımız olacak."

Sayfa Yükleniyor...