TÜSİAD’dan Kadınlar Günü açıklaması

TÜSİAD, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ile ilgili açıklama yaptı, kadınların gücünün hayatın her alanına katılması gerektiği vurgulandı.

TÜSİAD’dan Kadınlar Günü açıklaması
TÜSİAD Başkanı Cansen Başaran-Symes

TÜSİAD’dan Dünya Kadınlar Günü’yle ilgili açıklama geldi.

Yazılı olarak yapılan açıklamada, “İş dünyasında, kamuda, siyasette yer alan herkesi, toplumsal cinsiyet eşitliğine öncelik vermeye davet ediyoruz. Kadına yönelik şiddet ile kadının eğitime, çalışma hayatına ve siyasete katılımındaki engeller sadece kadın sorunu değil, 'toplum sorunu'… Ortak amacımız, nüfusun yarısını oluşturan kadınları diğer yarısı ile eşit konuma getirmek için çözümler geliştirmek olmalı. Kız çocuklarımızın eğitimine verilen önem ve yapılan yatırım, yarının güçlü toplumu ve üretken ekonomisini mümkün kılacak. Çalışma yaşamı başta olmak üzere her alanda çeşitlilik önemli çünkü farklılıklar engel değil, başarı demek. Cinsiyet eşitliği sağlanmış bir çalışma yaşamının çok daha demokratik, rekabetçi ve başarılı olacağına inanıyoruz” denildi.

TÜSİAD’dan Kadınlar Günü açıklaması - 1 TÜSİAD’ın son üç kadın başkanı bir arada... Ümit Boyner-Cansen Başaran Symes-Arzuhan Doğan Yalçın

''TEK KANATLA UÇAMAYIZ''

Açıklamanın devamında, “Siyasetin kadınların potansiyeline, enerjisine ve bakış açısına ihtiyacı var. Bu yılki genel seçimler sonucunda kadınların mecliste eşit temsilini arzu ediyoruz. Kadınların gücünü hayatın her alanına eşit katmalıyız. Tek kanatla uçamayız” ifadesine yer verildi.

“İŞ DÜNYASI AİLE İÇİ ŞİDDETE KARŞI” PROJESİNE DESTEK

Açıklamada, İş Dünyası Aile İçi Şiddete Karşı” projesine destek verildiği de belirtildi. Konuyla ilgili olarak, “Kadınların güven ve huzur içinde yaşadığı bir ülke yaratmak, başta karar alıcılar olmak üzere hepimizin görevi. TÜSİAD olarak üzerimize düşen sorumluluğu, Sabancı Üniversitesi Kurumsal Yönetim Forumu'nun “İş Dünyası Aile İçi Şiddete Karşı Projesi"ne destek vererek yerine getireceğiz” denildi.

PROJENİN DETAYLARI

Proje, özel sektör yöneticilerini ve çalışanlarını bilinçlendirerek aile içi şiddetin çalışan kadınlara ve iş ortamına olumsuz etkilerini azaltmayı ve kadınları güçlendirmeyi amaçlıyor. Bu kapsamda dünyadaki en başarılı şirket uygulamalarının Türkiye’de de şirketler tarafından benimsenmesi ve yaygınlaştırılması hedefleniyor. Sabancı Üniversitesi Kurumsal Yönetim Forumu’nun 2014 yılında başlattığı proje, Hollanda Hükümeti ve BM Nüfus Fonu desteğiyle yürütülüyor.

Sayfa Yükleniyor...