TÜSİAD'dan Soma açıklaması

Soma'da yaşanan faciayla ilgili konuşan TÜSİAD Başkanı Yılmaz, "Kamu yönetiminden, yaşanan bu acı olayı en ufak ayrıntısına kadar takip edip, olaydaki tüm suç unsurlarını ortaya çıkarmasını talep ediyoruz" dedi.

TÜSİAD'dan Soma açıklaması

TÜSİAD Başkanı Muharrem Yılmaz, 11. Teknoloji Kongresi’ndeki konuşmasında Soma'da yaşanan faciaya yönelik değerlendirmede bulundu.

Yılmaz şunları söyledi:

"Kazanın hemen ardından belirttiğimiz gibi Türkiye’nin ölümcül iş kazalarında geldiği nokta vahim, üzücü ve asla kabul edilebilir bir durum değildir. İş sağlığı ve güvenliği, insani bir sorumluluktur, temel bir insan hakkıdır. Herkes sağlıklı ve güvenli bir ortamda çalışma hakkına sahiptir.

Tüm işverenler, çalışanlar ve kamu kesiminin işbirliğiyle, güvenli ve sağlıklı çalışma koşullarını yaratmak zorundayız. İş sağlığı ve güvenliği önlemlerinden kaçınan bir tutumu benimsemek, insan hayatına değer vermemek demektir.

Hukuk sistemimizden ve kamu yönetiminden yaşanan bu acı olayı en ufak ayrıntısına kadar takip edip, olaydaki tüm suç unsurlarını ortaya çıkarmasını ve son olmasını umut ettiğimiz bu facianın bir daha tekrar etmemesi için gereken önlemleri almalarını bekliyoruz, diliyoruz.''

Sayfa Yükleniyor...