TÜSİAD'dan vize açıklaması

TÜSİAD'dan yapılan açıklamada, Türkiye ile AB arasında vize serbestisi mutabakat metninin imzalanmasından memnuniyet duyulduğu belirtildi.

TÜSİAD'dan vize açıklaması

Avrupa Birliği'ne vizesiz seyahatin önünü açacak vize muafiyeti serbestisi anlaşmasına TÜSİAD'dan yorum geldi.

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) tarafından yapılan açıklamada, Türkiye ile AB arasında Geri Kabul Anlaşması ve Vize Serbestisi Diyaloğu Mutabakat Metni'nin imzalanmasından büyük memnuniyet duyulduğu vurgulandı.

TÜSİAD tarafından yapılan yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Türkiye ile AB arasında 'Vize Serbestisi Diyaloğu Mutabakat Metni' ve 'Geri Kabul Anlaşması'nın imzalanmış olmasından büyük memnuniyet duyuyoruz. TÜSİAD olarak vize muafiyeti uygulamasına geçilmesini sağlayacak prosedürlerin öngörülen süreyi beklemeden, mümkün olan en kısa sürede tamamlanmasının büyük önem taşıdığına inanıyoruz.

Türkiye Cumhuriyeti yurttaşlarının AB ile anlaşmalar ve AB müktesebatından kaynaklanan serbest dolaşımla ilgili haklarını bir an önce elde etmeleri, gümrük birliğinin adil bir şekilde işlemesinin önünde engel olan serbest dolaşım sorununun çözümü yolunda da önemli bir adım olacaktır.

Girilen yeni süreçle, Türkiye-AB üyelik müzakerelerinin hızlandırılması ve başta 23 ve 24 no'lu başlıklar olmak üzere yeni başlıkların açılması için 2014 yılında çabaların yoğunlaştırılması gereğini yeniden ve ısrarla vurgulamak istiyoruz."

Sayfa Yükleniyor...