TÜSİAD'ın kaygısı hayat tarzı

TÜSİAD Başkanı Boyner, ''Ülkemizin seçmen haritasına da yansıyan hayat tarzının farklılıklarından kaynaklanan kutuplaşmanın derinleşmesi ihtimali, beni kaygılandırıyor" dedi.

TÜSİAD'ın kaygısı hayat tarzı

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Boyner, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı 41. Genel Kurul Toplantısı'nda bir konuşma yaptı.


Boyner şunları söyledi: ''Ülkemizin seçmen haritasına da yansıyan hayat tarzının farklılıklarından kaynaklanan kutuplaşmanın derinleşmesi ihtimali, beni kaygılandırıyor.

Bizleri bu topraklarda tutan ortak konular hızla artarken, sosyolojik temeli ciddi derecede tartışmalı bir kıyı bölgesi, iç bölge ayrımını anlamıyoruz, kabul etmiyoruz'' dedi.

TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi (YİK) Başkanı Mustafa Koç da konuşmasında şunları kaydett: "Şu soruyu mutlaka sormamız lazım; Türkiye dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına girdiğinde gelişmiş bir ülke olacak mı? Biz 16. büyük ekonomiyiz ama belkide bu tür sıralamaların en önemlisi olarak görülmesi gereken insani gelişme endeksinde de maalesef 83. sıradayız. Acaba dünyanın 10. büyük ekonomisi olduğumuzda bu sıralamalarda yerimiz nereye yükselecek?

İnsan hakları ve ifade özgürlüğünü öne çıkaran laik, demokratik bir ülke olarak bölgesinde barışı sağlayan, coğrafyasının nimetlerinden azami ölçüde faydalanan, kuzey güney, doğu batı eksenlerinde ekonomik, sosyal ve kültürel gerçek bir kaynaşma, dönüşme potası olan bir ülkede yaşayalım.''

TÜSİAD, yeni anayasa çalışmalarının sonuçlarını 22 Mart'ta açıklayacak.

YENİ YİK BAŞKANI YÜCAOĞLU
Öte yandan TÜSİAD'ın yeni Yüksek İstişare Konseyi (YİK) Başkanı Erkut Yücaoğlu oldu.

TÜSİAD 41. Genel Kurul Toplantısı'nda Mustafa Koç'un görevini bırakmasıyla YİK Başkanı olan Yücaoğlu, burada yaptığı konuşmada, Konsey Divanı'nın bir icra merkezi niteliği taşımadığını, sadece bir Ombudsmanlık konumunda olduğunu söyledi.

Erkut Yücaoğlu, Mustafa Koç'un 14 yıldır TÜSİAD'a her kademede katkılarını sunduğunu kaydederek, ''TÜSİAD'ın kendisinin görüşlerinden her konuda yararlanmaya devam edeceği kesindir. Sizlerle bir öneriyi paylaşmak istiyorum. Genel Kurul'un onayına Mustafa Koç'un Onursal Başkan olmasını öneriyorum'' diye konuştu.

Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi Koç, bu sırada söz alarak, ''Burada bir taşla iki kuş vuralım diyorum. TÜSİAD Başkanlık Konseyi, yaptığı toplantıda Ömer Dinçkök'ün Onursal Başkan olmasını Genel Kurul onayına sunulmasına karar vermişti'' dedi. Koç ve Dinçkök, TÜSİAD'ın onursal başkanları oldu.

TÜSİAD YÜZDE 5 BÜYÜME BEKLİYOR
Bu arada toplantı öncesinde TÜSİAD'ın bu yıla ilişkin tahminleri açıklandı. Buna göre TÜSİAD 2011'de büyümenin yüzde 5, enflasyonun yüzde 5.8 olmasını bekliyor. Cari açığın milli gelire oranının yüzde 6.8 olacağı öngörüldü.

Sayfa Yükleniyor...