TV yayıncılığında yeni dönem

RTÜK tarafından düzenlenen frekans ihalesinin sonuçları belli oldu. İhalede, NTV'nin de aralarında olduğu 11 televizyon kanalı, 'standart çözünürlüklü yayın yapma lisansı' almaya hak kazandı.

TV yayıncılığında yeni dönem

Türkiye, 2015'te televizyon yayıncılığında önemli bir eşiği aşıyor ve karasal analog yayınlar yerini karasal sayısal yayınlara bırakıyor.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) ulusal karasal sayısal televizyon yayın lisansı sıralama ihalesinde, genel yayın türünde standart çözünürlüklü (SD) yayın yapma lisansını almaya hak kazanan kuruluşlar belli oldu.

İhale sonucuna göre; NTV, Kanal 7, Flash TV, CNN Türk, TV2, ATV Avrupa, Karamel TV, EM TV, TV Çorlu, TV NET ve Beyaz TV genel yayın türünde SD yayın yapma lisansını almaya hak kazandı.

Bilkent Otel'de gerçekleştirilen ve üç gün sürecek ihalenin ikinci gününde, genel yayın türünde SD yayın yapacak 11 ulusal kanal belirlendi.

Komisyon başkanlığını RTÜK Başkan Yardımcısı Aslan Narin'in yaptığı ihaleye, başvuru yapan ve koşulları uygun 14 yayın kuruluşu katıldı.

Katılımcı kuruluşlardan Yeditepe İletişim Hizmetleri Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi (Ulusal 1), 60. turda rakam 3 milyon liraya ulaşınca ihaleden çekildi.

Sonraki fiyat arttırımlarında, Meltem Radyo ve Televizyon Yayıncılık 93. turda rakam 7 milyon liraya ulaşınca, Yumurcak Yayıncılık Hizmetleri Anonim Şirketi (Yumurcak TV) de 216. turda rakam 25 milyon 50 bine ulaşınca ihaleden çıkma kararı aldı.

TV yayıncılığında yeni dönem - 1

RTÜK tarafından hazırlanan, lisans sürelerinin 10 yıl öngörüldüğü ihaleyle 216. turun sonunda genel yayın türünde SD yayın yapma lisansı alan yayın kuruluşları şunlar oldu:

İhaleyi kazanan 11 televizyon kanalı, bu kez de kumandadaki sıralama için rekabete başladı. Toplam 27 milyon 800 bin lira veren Flash TV, kumandada istediği sırayı seçmeye hak kazandı.

NTV ise 26 milyon 950 bin liralık teklifle karasal sayısal yayında 3'üncü önceliği elde etti. İhaleyi kazanan kanalların frekans lisans süresi 10 yıl olacak. RTÜK frekans ihalesi tematik kanallar için perşembe günü devam edecek.

Sayfa Yükleniyor...