Uber'in rakibi Bolt'tan 100 milyon euroluk yatırım

Estonya merkezli girişim olan Bolt, Avrupa'nın en büyük e-scooter kiralama şirketi olmak için 100 milyon euronun üzerinde yatırım yapacağını bildirdi.

Uber'in rakibi Bolt'tan 100 milyon euroluk yatırım

Doğu Avrupa ve Afrika'da popüler araç paylaşım hizmetleri firması Bolt perşembe günü yaptığı açıklamada, taksi hizmetlerinin Covid-19 tarafından ciddi şekilde etkilendiği bir dönemde, 2021'de Avrupa'nın en büyük elektrikli scooter kiralama şirketi olmak için 100 milyon euronun (118 milyon dolar) üzerinde yatırım yapacağını açıkladı.

Uber'in rakibi Bolt, gelecek yıl 130.000 scooter sayısıyla 100'den fazla şehirde ve farklı kıtalarda büyümeyi hedeflediğini söyledi.

Bolt CEO'su ve kurucu ortağı Markus Villig açıklamasında “Büyümek için çok fazla alan var” dedi.

Villig, tüketicilerin krizi sırasında taksilerden ve toplu taşıma araçlarından açık havada kullanılan e-scooter'lara yöneldiğini de ifade etti.

Berlin merkezli e-scooter girişimi Tier Mobility, bu hafta 10 ülkede 80 şehrin ötesine faaliyetlerini genişletmek için Softbank dahil yatırımcılardan 250 milyon dolar topladı.

Mayıs ayında Bolt, yatırım şirketi Naya Capital Management ile yapılan bir anlaşmayla 100 milyon euroluk gelir elde etmişti.

2013 yılında kurulan Bolt, 35 ülkede 30 milyondan fazla kullanıcıya sahip.

Sayfa Yükleniyor...