Üç Fransız bankası negatif izlemede

Moody's Yunan tahvili tutan üç Fransız bankasının notlarını indirim için izlemeye aldı.

Moody's, üç büyük Fransız bankasının kredi notunu, sahip oldukları Yunanistan tahvilleri ve bu ülkeye verdikleri kredilerden kaynaklanan riskler nedeniyle, olası bir not indirimi için izlemeye aldı.

BNP Paribas , Societe Generale ve Credit Agricole kredi notlarını negatif izlemeye alan kredi derecelendirme kuruluşu açıklamasında şöyle dedi:

"Alınan karar, bu bankaların verdikleri krediler veya ellerindeki Yunan borçlanma senetleri, Yunan özel sektörüne doğrudan ya da bu ülkedeki iştirakleri yoluyla verdikleri borçlar nedeniyle Yunanistan ekonomisinden kaynaklanan risklere maruz kaldıkları şeklindeki görüşümüzü ansıtmaktadır."

Moody's açıklamasının ardından, euro bölgesi ülkelerinin Yunanistan'a yardım için 20 milyar euro daha ek kaynak sağlamaları gerekeceğine dair Financial Times gazetesinde yer alan haberden zaten etkilenen euro üzerineki baskı daha da arttı.

Euro bölgesi maliye bakanları dünkü toplantılarında Yunan tahvillerine sahip özel yatırımcıların bu ülkeye sağlanacak yeni mali yardıma nasıl katkı yapacağına dair anlaşmaya varamadılar. Yeni yardım üzerinde uzlaşı sağlamanın sorumluluğu bu hafta ikili görüşecek Almanya ve Fransa'ya kaldı.

Moody's Credit Agricole ve BNPP'nin notlarındaki olası indirimlerin bir kademeden fazla olmasının beklenmediğini, Societe Generale'in kredi ve mevduat notlarındaki indirimin ise iki kademeyi bulabileceğini belirtti.

Sayfa Yükleniyor...