Üç günde 100 bin kişi tarihi affa koştu

Kamu alacaklarının yeniden yapılandırılmasına yönelik düzenlemeye ilgi büyük oldu.

Üç günde 100 bin kişi tarihi affa koştu

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, vergi dairelerinin vergi borçluları ile Maliye Bakanlığınca tahsil edilen idari para cezalarına ilişkin yeniden yapılandırma başvurularını kabul etmeye başladığını ifade etti.

İlk 3 günde 97 bin kişinin, kesinleşmiş vergi borçları için yeniden yapılandırma istediğini belirten Şimşek, diğer borçlar ve cezalarla birlikte bu sayının 101 bine çıktığını söyledi.

3 günde ortaya çıkan bu rakamı ''memnuniyet verici'' olarak niteleyen Maliye Bakanı, şöyle devam etti:

''Daha uygulamanın başlarında meydana gelen başvurular son derece sevindiricidir. Kamu alacaklarının yeniden yapılandırılmasıyla ilgili düzenleme, borçlular açısından tarihi bir fırsattır. Vatandaşlarımızın da, bu süreçte Kanunun getirdiği ödeme kolaylığından ve diğer uygulamalardan yararlanmalarını istiyoruz. Borçlu mükelleflerimizi, vatandaşlarımızı bu tarihi fırsattan yararlanmaya çağırıyoruz.''

10 MİLYON KİŞİYE MEKTUP
Bakan Şimşek, yeniden yapılandırmanın doğru ve hızlı şekilde anlatılması için Maliye Bakanlığı olarak da her türlü çabayı göstereceklerini de belirtti.

Bu çerçevede vergi ve idari para cezası borcu olanlara uyarı mahiyetinde birer mektup göndererek, vergi ya da para cezası borcu bulunduğunu hatırlatacaklarını kaydeden Şimşek, ikinci mektupta ise mükelleflerin Kanunun matrah artırımı ve defter kayıtlarıyla ilgili hükümleri konusunda bilgilendirileceğini bildirdi.

Yeniden yapılandırmaya ilişkin uyarı ve bilgilendirme mektuplarının PTT kanalıyla vatandaşa ulaştırılacağını ifade eden Maliye Bakanı, ''Vatandaşa, uyarı ve bilgilendirme amaçlı gönderilen mektup sayısı 10 milyonu bulacak. PTT ile anlaşma sağlandı. Mektupların kağıt ortamına dökülmesi, zarflanması ve vatandaşa ulaştırılması işlemlerini PTT üstlenecek. Bize de bu hizmeti karşılığında indirimli tarife uygulayacak. Mektup başına 95 kuruş ödeme yapacağız'' dedi.

Maliye Bakanı Şimşek, yeniden yapılandırmanın tanıtımı için bilboardların da kullanılacağını söyledi ve yeniden yapılandırmanın vatandaşa en iyi şekilde anlatılması için Bakanlık olarak üzerlerine düşen hiçbir sorumluluktan kaçınmayacaklarını söyledi.

Sayfa Yükleniyor...