Üçüncü havalimanı nereye yapılacak?

Topbaş, "Atatürk havaalanının bir kaç katı olacak. Bu planlar Ulaştırma Bakanlığı ile görüşülerek yapıldı" dedi; ancak Bakan Yıldırım ise henüz böyle bir kararın alınmadığını söyledi.

Üçüncü havalimanı nereye yapılacak?

Milliyet gazetesinin haberine göre; İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 1/100.000 şehir planlarında, Silivri'de, Atatürk havaalanının bir kaç katı büyüklüğünde üçüncü bir havaalanının öngörüldüğünü söyledi.

Topbaş, "Bu planlar Ulaştırma Bakanlığı ile görüşülerek yapıldı. Kısa vadede mevcut havaalanlarının kapasitesini yükseltmek istiyorlar. Sabiha Gökçen’e pist ilavesi planı var. Atatürk Havalimanı’nda ‘yeni bir pist daha yapabilir miyiz’ diye çalışmalar var. Ama biz üçüncü bir havalimanını planlarımıza işledik" dedi.

İSTİKLAL YENİLENECEK
Topbaş, İstiklal Caddesi ile ilgili de şu açıklamalarda bulundu:

"İstiklal Caddesi’nin altında eskiden yapılmış bir yağmur ve atık su tüneli var. Tarihi özelliği yok ama boşluklu bir yapı. Tramvaya yakın yürüdüğünüzde bir titreme hissedersiniz. Sekiz santimlik granitler koymamıza rağmen bu titreşim yüzünden, taşlar devamlı oynadığından yer yer kalktı. Şikayetler buradan kaynaklanıyor. Ar-Ge birimimiz yeni bir malzeme keşfetti, kararını verdik. Bu hafta uygulamasını yapacağız. Bir daha kırılma olmayacak. Mozaik tarzında asfalt karışımlı bir malzeme çünkü. Tren yolu pembemsi, diğer yerler gri ve yeşilimsi renkte mozaik tarzında olacak. İçinde cam da bulunduğu için parlayacak. Ticareti etkilemeden bölüm bölüm yapılacak ve sadece gece çalışılacak."

"HENÜZ ALINMIŞ BİR KARAR YOK"
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, İstanbul'da üçüncü havalimanının Silivri'de yapılmasına yönelik alınmış bir karar olmadığını ve yer seçimi konusunda çalışmaların devam ettiğini söyledi.  

Yıldırım, konuya ilişkin yaptığı açıklamada "Şu anda seçilmiş bir yer yok. Çalışmalar devam ediyor. Silivri, Büyükşehir Belediyesi'nin geçici plan işaretlemesinde yapılan bir yer" dedi.   

Yıldırım, ayrıca Atatürk Havalimanı'na ilave pist yapılması yönünde de bir çalışmaları olmadığını da sözlerine ekledi.

Sayfa Yükleniyor...