Üçüncü köprü gecikecek mi?

Karayolları Genel Müdürlüğü, üçüncü köprünün bağlantı yollarına ilişkin iptal kararıyla ilgili olarak, "Projenin genelini ilgilendiren veya takvimini etkileyebilecek bir durum kesinlikle söz konusu değildir" açıklaması yaptı.

Üçüncü köprü gecikecek mi?

Karayolları Genel Müdürlüğü'nden (KGM) yapılan açıklamada, son günlerde yazılı ve görsel basında, Kuzey Marmara Otoyolu ve 3. Boğaz Köprüsü Projesi'nin imar projeleri hakkında farklı içeriklerde haberlere yer verildiği belirtildi.

Söz konusu haberlerin, kamuoyunda yanlış değerlendirmelere neden olabileceği aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"İstanbul 8. İdare Mahkemesi'nin, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca 8 Ekim 2013 tasdik tarihi ile onaylanan Kuzey Marmara Otoyolu'nun Beykoz ve Sarıyer Boğaziçi Geri Görünüm ve Etkilenme Bölgesi Geçişlerine İlişkin 1/5000 Ölçekli Koruma Amaçlı Nazım Planı değişikliğinin iptaline ilişkin kararı; plan yapma ve onaylama yetkisi yönünden verilmiş olup, mahkeme kararında belirtilen gerekli düzenleyici ve tamamlayıcı tüm işlemler derhal başlatılmış ve yasal süresi içerisinde tamamlanması planlanmaktadır. Kararın kapsamı, 3. Boğaz Köprüsü'nün Beykoz ve Sarıyer ilçelerindeki ayaklarının arkalarında yer alan Boğaziçi Geri Görünüm ve Etkilenme Bölgesi'ndeki son derecede kısıtlı bir alan ile sınırlıdır ve projenin genelini ilgilendiren veya takvimini etkileyebilecek bir durum kesinlikle söz konusu değildir."

Sayfa Yükleniyor...