Ukrayna'daki ateşkes anlaşmasıyla dolar 2,49'un altına geriledi

Yunanistan endişeleriyle dün gece 2,5155 ile rekor kıran dolar Ukrayna'da ateşkes sağlandığına ilişkin haber sonrası 2,49'un altına indi.

Ukrayna'daki ateşkes anlaşmasıyla dolar 2,49'un altına geriledi

Ukrayna'daki zirveden ateşkes haberinin gelmesinin ardından dolar geriledi.

Haberin ardından dolar 2,4840'a kadar indi. Kur dün geç saatlerde 2,51'in üzerine kadar çıkmıştı.

Kur, ABD verisinin ardından ise 2.4768 ile günün en düşük seviyesine geriledikten sonra TSİ 16.00'da 2.4825/2.4830 seviyesinde işlem gördü.

Minsk'teki zirvede açıklama yapan Rusya Devlet Başkanı Putin, Ukrayna'da çatışan tarafların 15 Şubat'tan itibaren ateşkes ilan edilmesi konusunda anlaştıklarını söyledi.
2,51'İ AŞIP REKOR KIRMIŞTI

Yunanistan'ın borç görüşmeleriyle ilgili tedirginlik ve sağlanan ilerlemeyle ilgili çelişkili açıklamalar ise gelişmekte olan ülkelere paralel TL'yi de baskı altında tutmayı sürdürüyor.

TL dün Türkiye piyasalarının kapanışı sonrasında 2,5155 seviyesine kadar yükselerek tarihi zirveyi test ettikten sonra güne 2,5050 seviyesinden başlamıştı.

Bankacılar iç piyasada takip edilecek önemli bir gündem maddesinin bulunmadığını belirtirken, bugün TSİ 12.00'de Aralık ayı Euro Bölgesi sanayi üretimi, 15.30'da ABD haftalık işsizlik maaş başvuruları, Ocak ayı perakende ve çekirdek perakende satışlar takip edilecek. ABD Merkez Bankası'nın faiz artışlarının yaklaşmasıyla son dönemde sert gerileyen TL'nin dolar karşısındaki değer kaybı dün petrol fiyatlarındaki yüzde 4'ün üzerindeki düşüşün desteğiyle benzer para birimlerine göre bir miktar daha az oldu.

Sayfa Yükleniyor...