"Ukrayna'nın dört günlük gazı kaldı"

Rus enerji şirketi Gazprom'un Yönetim Kurulu Başkanı Aleksey Miller, Ukrayna'nın ödemesini yaptığı doğalgazın dört gün sonra tükeneceğini söyledi.

"Ukrayna'nın dört günlük gazı kaldı"

Rus enerji şirketi Gazprom'un Yönetim Kurulu Başkanı Aleksey Miller, Rus haber ajansı TASS'a yaptığı açıklamada, mevcut stoklarla Ukrayna doğalgaz şirketi Nafrogaz'ın Gazprom'dan ön ödeme ile aldığı gazın 14 Kasım'a kadar yeterli olacağını ifade etti.

Finansal sorunlar nedeniyle Naftogaz'ın Rusya'dan aldığı gaz miktarında kasım ayı başına göre 4 kat düşüş olduğunu ve günlük 10 milyon metreküpe kadar gerilediğini belirten Miller, şirketin Avrupa'dan aldığı gaz miktarında da düşüş olduğunu kaydetti.

Miller daha önce, Naftogaz'ın 5 Kasım'da yapmış olduğu 24 milyon dolarlık ön ödeme ile satın aldığı gazın 10 Kasım'a kadar yeterli olacağını ifade etmişti.

Rus TASS ajansı tarafından yapılan bilgilendirmede, Naftogaz'ın Gazprom'a 2 milyar metreküp doğalgaz ithalatı için 12 Ekim'de 234 milyon dolar, 20 Ekim'de136 milyon dolar ve ekim ayının sonunda da 64 milyon dolar olmak üzere toplamda 430 milyon dolardan fazla ödeme yaptığı ifade edildi.

Sayfa Yükleniyor...