Uluslararası platformda örnek proje

Soyak’ın “Geleceğe Bir Damla Sakla” kurumsal sosyal sorumluluk projesi, uluslararası platformlarda örnek vak’a olarak gösteriliyor.

Uluslararası platformda örnek proje

İngiltere Veliaht Prensi Charles tarafından kurulan “Uluslararası İş Liderleri Forumu”nun dünyaca ünlü Ağa Han Vakfı’yla birlikte bu yıl İstanbul’da düzenlediği Sosyal Sorumluluk çalıştayında Soyak Holding Kurumsal İletişim Koordinatörü Fatma Çelenk, Soyak’ın  “Geleceğe Bir Damla Sakla” projesini katılımcılarla paylaştı.
25 Şubat’ta gerçekleştirilen panele, Afganistan, Pakistan, Tacikistan, Kırgızistan, Kenya, Uganda, Tanzanya, Mali gibi dünyanın farklı yerlerinden kurumsal sosyal sorumluluk alanında uzman isimler katıldı.

Soyak Holding 49. yılında, “Geleceğe Bir Damla Sakla” kurumsal sosyal sorumluluk projesiyle uluslararası platformlarda örnek vak’a olarak yer alıyor. Soyak Holding Kurumsal İletişim Koordinatörü Fatma Çelenk, Soyak’ın sürdürülebilir yaşam yaklaşımını, “Uluslararası İş Liderleri Forumu” Sosyal Sorumluluk çalıştayında anlattı:

“Ekonominin önde gelen oyuncuları, bugün yalnızca kurumsal sorumluluklarını değil aynı zamanda toplumsal sorumluluklarını yerine getirmek durumunda.  Bu da şirketlerin, etik, şeffaf iş yapış biçimlerini bütün paydaşlarına yaymalarının yanı sıra; içinde yaşadıkları toplumsal çevreye karşı yükümlülüklerini de sahiplenmeleriyle mümkün. Soyak’ın sürdürülebilir yaşam yaklaşımıyla 2007 yılında hayata geçirdiği “Geleceğe Bir Damla Sakla” projesi, bu vizyonun ürünüdür.”

Projenin küresel ısınmanın ve kuraklık tehlikesinin önüne geçmek için en önemli alan olan su tasarrufu konusunda etkin ve yaygın bir uygulama alanına sahip olduğunu belirten Çelenk, “Projemiz, genç nesillerin bu bilinci geleceğe taşıyacak elçiler olarak yetişmesine odaklanıyor” dedi.
 
"GELECEĞE BİR DAMLA SAKLA" PROJESİ NEDİR?
- Su tüketim kanallarının tasarruf sağlayıcı sensörlü malzemelerle yenilenmesini ve bilinçlendirme faaliyetlerini kapsıyor.
- Çiğli Rotary Kulübü işbirliği ile 2007’de İzmir’de; Bostancı ve Karaköy Rotary Kulüpleri işbirliğiyle 2008 yılında İstanbul’da toplam 33 okulda uygulandı.
- 33 okulda; toplam yüzde 55 oranında, bin 770 ton su tasarrufuna katkıda bulunuldu ve bugüne kadar 102 bin kişiye ulaştı.
- 30 bin adamsaat çaba harcanan projede 7 bin 500 malzeme değişimi yapıldı. 

Sayfa Yükleniyor...